06 / 05 / 2024

çatalcadaki taş ocaklarının ruhsatları neden iptal edilmeli

çatalcadaki taş ocaklarının ruhsatları neden iptal edilmeli

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında ÇED için halk katılım toplantısı yapıldı. Başkan Cem Kara "Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli" dedi.

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

Taş Ocakları Birliği Başkanı Sarper, halkın, inşaat sektörü ve alt yapı için taş ocaklarının çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

İzmir Urla'da taş ocakları kapatılıyor!

İzmir Urla’daki iki köyün sakinleri 14 yıllık mücadeleyi kazandı. Zeytinliklere ve bölgenin bitki yapısına zarar veren taş ocaklarının kapatılmasına karar verildi.

Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli!

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında ÇED için halk katılım toplantısı yapıldı. Başkan Cem Kara "Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli" dedi.

Bakan Fikri Işık: Gebze'deki taş ocakları parka dönüşecek!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Belediyesi'nin kentin dinamiklerine verdiği kahvaltıda konuştu. Işık taş ocaklarının ruhsatının uzatılmadığını ve bu alanların parka dönüşeceğini söyledi.

Gebze'deki taş ocakları kalkıyor!

Gebze'de vatandaşlarla bir araya gelen bakan Fikri Işık, ilçedeki taş ocaklarının kalkacağını, ruhsatların da yenilenmeyeceğini açıkladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze'yi 4 yıl içerisinde marka bir şehir yapacaklarını söyledi.

Meriç Nehri yeniden taşkın riski yaşıyor!

Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Adil Sabancı: Edirne'deki nehirlerde taşkın riski yok!

DSİ 11. Bölge Müdürü Sabancı: "Şu anda büyük bir taşkın riski yok. Su yavaş yükseliyor. Bu gece debide düşüş başlayacak" dedi.

Yalıtımda taşyünü dolgulu paneller tercih ediliyor!

TAŞYÜNÜ'nün ses yalıtım kaabiliyetine, özel olarak tasarlanmış TAŞYÜNÜ içerisindeki elektrik tesisat altyapısını sağlayan boşluklar da eklendiğinde, ses yalıtım kaabiliyeti daha da yukarılara çıkmaktadır.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mamak Kıbrıs Vadisi taş olmasın!

Mamak'ta bulunan ve doğal güzellikleri nedeniyle sit alanı ilan edilen Kıbrıs Vadisi, taş ocaklarının döktüğü molozlar nedeniyle tehdit altında. Köylü, taş ocaklarına çare bulunmasını istiyor.

Büyük Menderes Nehri'ndeki su taşkını giderildi!

Büyük Menderes Nehri'ndeki su taşkını giderildi. Aydın'da günlerdir etkili olan sağanak nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nde oluşan taşkın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu giderildi

çatalcadaki taş ocaklarının ruhsatları neden iptal edilmeli Haberi

çatalcadaki taş ocaklarının ruhsatları neden iptal edilmeli

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi için halk katılım toplantısı yapıldı. 28 Nisan 2016 Perşembe günü, Muratbey Esin Ovacık İlkokulu konferans salonunda yapılan toplantıya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Güzel ve Cengiz Uçar, Çatalca Belediyesi daire müdürleri, Çatalca Belediye Meclis Üyesi Tuncay Altun, Muratbey Mahalle Muhtarı Ceyhun Koç ve Muratbey Mahallesi halkı katıldı. Toplantıda ilk olarak projede yer alan kapasite artışı ile ilgili teknik bilgiler verildi. İşletmenin yılda 12 ay, ayda 26 gün ve günde 12 saat çalışacağı vatandaşlara aktarıldı. Taş kırma ve eleme tesislerinde çalışacak nakliye araçlarının temizliğinden, nakliye araçlarının kullanacakları güzergaha, tarım alanlarının korunması için yapılacak çalışmalara kadar bir çok çözüm önerisi...