02 / 05 / 2024

Çatı arası teras

Çatı arası teras

İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda çatı arası terasa izin çıktı. Böylece, bu bölgedeki binaların çatılarına, belli şartlarla da olsa , her türlü kullanıma açık ‘teras’ yapılabilecek. İşte ayrıntılar...

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Çatı katı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde en üst kattaki malikin çatıyı teras olarak kullanıp kullanamayacağını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Çatıya teras yapılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatıya teras yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. Peki çatıya teras yapılabilir mi?

Çatıyı teras yapmanın cezası var mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılmasını kaleme aldı. Peki çatı teras olarak kullanılabilir mi?

Çatı teras olarak kullanılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılamayacağını yazdı. Peki çatı teras olarak kullanılabilir mi?

Çatının teras olarak kullanılması nasıl engellenebilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasını kaleme aldı.

Çatıya teras yapılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılamayacağını kaleme aldı. 

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Omniva İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Omniva İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Reşat Aras tarafından kuruldu.

Çatı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında çatı teras olarak kullanılabilir mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Çatı arası teras Haberi

Çatı arası teras

Tarihi Yarımada’da turizmi canlandırmak için “Çatı arası teras” dönemi başlıyor. Fatih Belediyesi’nin talebi doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, oy çokluğuyla aldığı kararla binalarda çatı arasının kullanılmasına ilişkin yeni düzenlemeye onay verdi. 


Turistik yapılarda, çatının dışarıyla ilişkisi daha önce “kuşgözü” olarak nitelendirilen pencerelerle yapılırken, değişen plan notu ile sokak siluetini etkilemeyecek şekilde, binaların çatısında 2 metre geriden başlayan teras yapımı mümkün olacak.  Böylece, özellikle konaklama faaliyeti gösteren otellerde Tarihi Yarımada siluetinden faydalanmak amacıyla ortak kullanıma ait yeme-içme mekanlarının önü açılacak.


PLANDA NOT DEĞİŞİKLİĞİ


Fatih Belediye Meclisi’nde, 6 Mart 2015 tarihinde aldığı kararla, Tarihi Yarımada’yı korumaya yönelik mevcut plana, not değişikliğine gidilerek, “Konaklama Tesis Alanları, Konut-Konaklama Alanları, Turizm Kültür Alanları ve 2. Derece Ticaret Alanlarında, ortak alan kullanımı şartıyla teras çatı veya kış...