29 / 04 / 2024

Çatı bahçesi yönetmeliği 2017

Çatı bahçesi yönetmeliği 2017

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 25 Temmuz tarihinde yapılacak.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında hayata geçirilen Adana'nın ilk Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor.

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Yıpranan Tarihi Taşınmaz Varlıkları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017!

Bahçe mesafeleri, Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017..

Yeni imar yönetmeliği uzlaşı bekliyor!

Yeni imar yönetmeliği sektörde farklı görüşleri de ortaya çıkardı. Yönetmeliğin bu haliyle uygulanışının zor olacağını savunanlar olduğu gibi doğru adım atıldığını savunanlar da oldu.

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım!

İnşaat sektörünün anayasasını değiştiren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmeliği yoğun tepkiler üzerine yeniden masaya yatıracak.

Çatı sanayicilerinden Yangın Yönetmeliği talebi!

Adana’nın Aladağ ilçesinde önceki gece kız yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci, biri eğitmen 12 kişinin ölmesinin ardından çatı sanayicileri "Yangın Yönetmeliği"nin uygulanmasını talep etti.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı ile İlgili Toplantı Gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revizyon çalışması başlatılan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

Çatı bahçesi yönetmeliği 2017 Haberi

Çatı bahçesi yönetmeliği 2017

Çatı bahçesi ile ilgili hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. 3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek.


Yönetmelik hükümlerine göre çatı bahçesi; teras çatılarda, çakıl, toprak, çim ve benzeri doğal örtüler ile kaplanarak iklime uygun bitkilendirilebilen, yapının görünüşlerini ve bulunduğu çevrenin siluetini bozmayacak ve çatı sınırlarını aşmayacak şekilde oluşturulan bahçeleri olarak tanımlanıyor.


Son katın üzerindeki ortak alan teras çatılar ve çatı bahçeleri, katlar alanı hesabına dâhil edilmeyen kullanımlar arasında yer alıyor.


Teras çatılarda çatı bahçesi olarak düzenleme yapılabilir. Bahçe düzenlemesi yapılabilmesi için gerekli olan 0.50 metre toprak dolgu, parapet yüksekliğine dahil edilmez. 


Ortak alan olarak kullanılan teras çatılarda; bahçe düzenlemesi yapılması halinde merpen evi yanında, bina sakinleri tarafından kullanılmak üzere, tuvalet, lavabo, çay ocağı, bahçe düzenlemesinde kullanılacak malzemeleri depolamak için...