03 / 05 / 2024

çatı enerjisi

çatı enerjisi

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, güneş enerjili çatıların yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Yavuz, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini ifade etti.

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Katı Atık Yönetim Sistemi 400 bin konuta elektrik veriyor!

Katı Atık Yönetim Sistemi kapsamında 28 tesiste, yılda 1 milyon 386 bin megavatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. 400 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılanıyor.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Antalya Arena'nın çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirildi!

Güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üreten ve yapımı tamamlanan Antalya Arena, Antalyaspor-Beşiktaş maçı ile kapılarını sporseverlere açacak.

İlk yeşil yerel yönetim binasının temeli Çanakkale'de atıldı!

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi binasının temeli atıldı. 10 bin metrekarelik alana yapılacak yeni binanın enerjisi güneş, rüzgar ve toprak gibi doğal kaynaklardan sağlanacak.

Çanakkale Yeşil yerel yönetim binasının temeli atıldı!

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi binasının temeli atıldı. 10 bin metrekarelik alana yapılacak yeni binanın enerjisi güneş, rüzgar ve toprak gibi doğal kaynaklardan sağlanacak.

Yingli Solar panelleri Kayseri Saray Çiftliği’nin çatısında!

Kayseri’deki Saray Çiftliği’nin çatısına kurulan güneş enerjisi santralinde Yingli Solar panelleri kullanıldı. Asunim Türkiye işbirliği ile gerçekleşen projede, 1,15 MW büyüklüğünde güneş enerjisi santrali hayata geçirildi.

Kayseri Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi ihalesi 29 Nisan'da!

Kayseri’de katı atıkların değerlendirmesi kapsamında Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi kurulması ve işletilmesi amacıyla ihale düzenlenecek. Söz konusu ihale 29 Nisan 2015 tarihinde saat 14:00'de gerçekleşecek.

Alaçatı RES için imar planı değişti!

Alaçatı RES için imar planı değişti. Çeşme'de yöre halkı ile rüzgâr santrali yatırımı yapanlar arasındaki gerginlik artarken, Enda Enerji Holding'in Alaçatı'daki rüzgar enerjisi santrali için imar değiştirildi.

Denizli'de 5 milyon kwh elektrik enerjisi üretildi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde bulunan evsel ve endüstriyel atıklardan elde ettiği 1,6 milyon metreküp biyogazdan aylık ortalama 342 bin kwh olmak üzere toplam 2,75 milyon kwh elektrik enerjisi üretildi.

Denizli'de atıklardan 5 milyon kilovat saat enerji üretildi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretti.

Braas güneş enerjili çatı sistemleri ürün gamını genişletiyor!

Braas, “Güneş Enerjili Çatı Sistemleri” ile çatıyı enerji üreten bir merkez haline dönüştürüyor ve önemli bir yenilenebilir enerji kaynağı olan “Güneş Enerjisi” ile “Çatı” kavramlarını özgün bir şekilde bir araya getiriyor.

çatı enerjisi Haberi

çatı enerjisi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de son yıllarda endüstriyel tesislerde uygulanmaya başlayan güneş enerjili çatı sistemlerinin, Türkiye’nin enerji ihtiyacına ekonomik ve çevreci bir çözüm alternatifi olabileceğini belirterek, “Son dönemde yaşanan Rusya krizi gibi sorunlarda enerji kaynaklarından mahrum kalma tehlikesi yaşamamak için, yenilenebilir enerji sistemlerini yaygınlaştırmalıyız. Özellikle endüstriyel yapıların enerji ihtiyacını, güneş enerjili çatı sistemleriyle ekonomik şekilde karşılayabiliriz. Devletin bu doğrultuda yapacağı düzenlemelerle çatı sektörüne destek vermesi ve önünü açmasını istiyoruz” dedi.

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, enerji kaynaklarının hızla tükendiği günümüzde yenilenebilir enerjinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini söyledi. 


Bu konuda çatıların çok büyük bir potansiyel barındırdığını belirten Yavuz, şunları söyledi:

“Güneş enerjisi her ne...