Denizli'de atıklardan 5 milyon kilovat saat enerji üretildi!
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üreterek, ekonomiye büyük katkı sağladığı bildirildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2014 yılının ilk 8 ayında Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde bulunan evsel ve endüstriyel atıkların salgıladığı biyogazdan 2,75 milyon kilovat saat, Katı Atık Depolama Tesisi'ndeki katı atıkların salgıladığı metan gazından ise 2,25 milyon kilovat saat olmak üzere toplam 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretildiği bildirildi.
Açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem veren belediyenin, iki ayrı tesiste kurulan elektrik üretim merkezleri ile büyük bir tasarruf sağlandığını vurguladı.
Hem çöpten hem de kanalizasyon atıklarından elektrik ürettiklerine işaret eden Zolan, açıklamada şu görüşleri aktardı:
"Bir zamanlar vahşi çöp depolama sahaları metan gazı patlamalarıyla anılırken bugün biz düzenli çöp sahamızdan hem elektrik enerjisi üretiyoruz hem de çevreyi koruyoruz. Çöplerin etrafa koku yaymasını, diğer canlı türleriyle çevreye mikropların saçılmasını engellediğimiz gibi ekonomiye de katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye'nin en modern atıksu arıtma tesislerinden birine sahibiz. Bu tesis sayesinde Denizli'nin suyu güvence altına alınırken, buradan elde edilen biyogaz ile de elektrik enerjisine çevriliyor. Tesisin elektrik ihtiyacının yüzde 67'si burada biyogazdan üretiliyor. Bu hem çevresel hem de ekonomik bir kazançtır."
AA