19 / 05 / 2024

Denizli atıklardan enerji üretti

Denizli atıklardan enerji üretti

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretti.

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılacak!

İzmir'i Antalya'ya bağlayacak otoyol güzergahının ikinci adımı olan Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılacak.İzmir'i Antalya'ya bağlayacak otoyol güzergahının ikinci adımı olan Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılıyor.

Aydın-Denizli Otoyolu için imza atıldı!

Toplam maliyetinin 7 milyar TL’ye ulaşacağı öngörülen Aydın-Denizli Otoyolu için imza atıldı. Yol için günlük 35 bin araç geçiş garantisi verildiği ileri sürüldü. 

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Kaptan ve Mert Topcuoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Arasya Enerji Ve Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arasya Enerji Ve Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Arda Ali Can tarafından kuruldu.

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak!

Bugün açılışı gerçekleşecek olan yeni havalimanının ısı ve enerji ihtiyacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin atık tesislerinden karşılanacak.

Filistinli inşaat mühendisi Majd Mashhawari'den inşaat sorununa çözüm!

Filistinli genç inşaat mühendisi Majd Mashhawari, “Green Cake” adını verdiği ve atıklardan üretilen tuğlalar ile Filistin’de yaşanan inşaat sorununa çözüm getiriyor...

Atıklardan 10 bin konuta yetecek elektrik!

AMASYA'da Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Bertaraf Tesisinde metan gazının yenilenebilir enerjiye dönüşümü ve 10 bin konuta yetecek .

Denizli atıklardan enerji üretti Haberi

Denizli atıklardan enerji üretti

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üreterek, ekonomiye büyük katkı sağladığı bildirildi.


Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2014 yılının ilk 8 ayında Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde bulunan evsel ve endüstriyel atıkların salgıladığı biyogazdan 2,75 milyon kilovat saat, Katı Atık Depolama Tesisi'ndeki katı atıkların salgıladığı metan gazından ise 2,25 milyon kilovat saat olmak üzere toplam 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretildiği bildirildi. 


Açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem veren belediyenin, iki ayrı tesiste kurulan elektrik üretim merkezleri ile büyük bir tasarruf sağlandığını vurguladı.


Hem çöpten hem de kanalizasyon atıklarından elektrik ürettiklerine işaret eden Zolan, açıklamada şu görüşleri aktardı:


"Bir zamanlar vahşi...