30 / 04 / 2024

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak!

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak!

Bugün açılışı gerçekleşecek olan yeni havalimanının ısı ve enerji ihtiyacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin atık tesislerinden karşılanacak.



Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleşecek İstanbul Yeni Havalimanı'nın ısı ve enerji ihtiyacı İstanbul Büyükşehir Belediyesi atık tesislerinden karşılanacak.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, İBB Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Daire Başkanı Ramazan Özcan Yıldırım, havalimanı hakkında önemli bir detay paylaştı. Yıldırım, 6. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu'nda konuştu. 

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak! 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın enerji ihtiyacının İstanbul'daki atık tesislerinden karşılanacağını açıklayan Ramazan Özcan Yıldırım, yeni havalimanının; enerji ihtiyacının yüzde 40'ını, ısı ihtiyacının ise tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait atık tesislerinden elde edilen enerji ile karşılanacağını söyledi.

Yıldırım, konuyla ilgili olarak ''İBB olarak şehrin karbon emisyon düzeyini 2030'da yüzde 32 oranında düşürmeyi hedefliyoruz'' açıklamasında bulundu. 

İstanbul'da halihazırda 15 milyonu aşan nüfusun 2023 yılında 16 milyon 300 bin seviyesine çıkacağını belirten ıldırım, İstanbul'daki 355,45 kilometrelik metro hattının 2019 sonrasında 1.100 kilometreye, 120 kilometrelik bisiklet yolunun da 2023’te 1.050 kilometreye çıkarılacağını dile getirdi.

45 soruda İGA!

İstanbul Yeni Havalimanı bugün açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı güzergâhındaki konut fiyatları uçuşa geçti!


Geri Dön