02 / 05 / 2024

Aksa Jeneratör İstanbul’un fethi kutlamalarında enerji ihtiyacını karşıladı!

Aksa Jeneratör İstanbul’un fethi kutlamalarında enerji ihtiyacını karşıladı!

İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile Yenikapı’da düzenlenen kutlama töreninin enerji ihtiyacını Aksa Jeneratör karşıladı.



30 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen törende İstanbul’un fethi, özel gösteriler eşliğinde büyük bir coşkuyla kutlandı.


İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  bu yıl ilk kez İstanbul’un en büyük meydanlarından biri olan Yenikapı’da gerçekleştirilen fetih kutlamalarına yaklaşık 1.5 milyon kişi katıldı. 562 kişilik mehteran ekibinin ve 478 kişiden oluşan Fetih Birliği’nin gösterileri coşkuyla izlendi.  Enerji sektörünün önemli oyuncularından Aksa Jeneratör, bu anlamlı günde  19 adet jeneratör ve toplam 3510 kVA kurulu güç ile tören alanının enerji ihtiyacını karşıladı.  100 metreye 18 metre boyutlarında, şu ana kadar Türkiye'de kurulan en büyük sahne özelliği taşıyan platform ile kutlamalar her yerden rahatlıkla izlendi.




Aksa Jeneratör, tören alanındaki konser etkinlikleri, yarışlar, spor organizasyonları ve tarımsal sulama faaliyetleri gibi enerji ihtiyacı olan her noktaya destek verdi. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türk Hava Kuvvetleri 100. Kuruluş yılı hava gösterisi etkinlikleri gibi önemli organizasyonları aydınlatan Aksa Jeneratör, İstanbul’un fetih kutlamalarına da imzasını attı. 



Geri Dön