19 / 05 / 2024

Denizli enerji

Denizli enerji

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretti.

Denizli'de acele kamulaştırma kararı!

Yatağan-Denizli Batı-Denizli-4 Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak...

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Denizli Tavas'ta kurulacak termik santral TBMM'de!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin Tavas ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Denizli'de jeotermal enerji santrali için acele kamulaştırma!

Denizli'de 28 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yalıtım seferberliği Denizli'de devam ediyor!

Enerji verimliliği yatırımlarını yaygınlaştırmak için geliştirdiği EKOkredi ile bugüne kadar 566 milyon TL’yi aşkın finansman desteği sağlayan Şekerbank ve Filli Boya Capatect’in Başkent’ten başlattığı yalıtım seferberliğinin ikinci durağı Denizli oldu.

Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne enerjik bina yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesi Başkanlığından Şube Müdür Vekili Namık Sandıkcı "Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yeni il binasını enerji verimliliğine göre projelendireceğiz” dedi

GEKA'dan Aydın, Denizli ve Muğla'ya yenilenebilir enerji sağlanacak!

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Aydın, Denizli, Muğla'yı kapsayan bölgede yenilenebilir enerji projelerine 100 bin lira ile 600 bin lira arasında değişen destekler sağlayacak.

Denizli'de atıklardan 5 milyon kilovat saat enerji üretildi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretti.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Bereket Enerji Grubu 2000 MW'lik kurulu güce ulaşmayı hedefliyor!

Bereket Enerji Grubu, pek çok büyük holdingin aksine İstanbul değil de Denizli merkezli olmasına rağmen, Türkiye'nin önde gelen enerji oyuncularından biri konumunda. Bereket Enerji Grubu 2000 MW'lik kurulu güce ulaşmayı hedefliyor

Denizli'de 19 biyolojik arıtma tesisi yeniden çalışacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan ancak enerji maliyetleri ve bakım masrafları nedeniyle atıl duruma gelen biyolojik arıtma tesislerine el attı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi atık su arıtma tesisinden 1 yılda 720 bin liralık enerji tasarrufu sağladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl korjenerasyon sistemi kurulan atık su arıtma tesisinden üretilen enerji ile 1 yılda 720 bin liralık enerji tasarrufu sağladı. Eskihisar Mahallesi'ne kurulan atık su arıtma tesisi, enerjide tasarruf sağladı.

Denizli Eskihisar Atık Su Arıtma Tesisi ile enerji tasarrufu sağlandı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Denizli Belediye Başkanlığı döneminde Eskihisar Mahallesi'ne kurulan atık su arıtma tesisi, enerjide tasarruf sağladı. Tesisten üretilen enerji ile 1 yılda 720 bin liralık enerji tasarrufu sağlanmış oldu

Denizli enerji Haberi

Denizli enerji

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, 2014 yılının ilk 8 ayında atıksu arıtma tesisi ile katı atık depolama tesisinden 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üreterek, ekonomiye büyük katkı sağladığı bildirildi.


Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2014 yılının ilk 8 ayında Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde bulunan evsel ve endüstriyel atıkların salgıladığı biyogazdan 2,75 milyon kilovat saat, Katı Atık Depolama Tesisi'ndeki katı atıkların salgıladığı metan gazından ise 2,25 milyon kilovat saat olmak üzere toplam 5 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretildiği bildirildi. 


Açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem veren belediyenin, iki ayrı tesiste kurulan elektrik üretim merkezleri ile büyük bir tasarruf sağlandığını vurguladı.


Hem çöpten hem de kanalizasyon atıklarından elektrik ürettiklerine işaret eden Zolan, açıklamada şu görüşleri aktardı:


"Bir zamanlar vahşi...