29 / 04 / 2024

çatı izolasyonu nedir

çatı izolasyonu nedir

Binalarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?: Binalarda ısı yalıtımı, çatılarına, duvarlarına, zeminine ve pencerelerine uygulanarak yapılabiliyor. Binalara dış cephe mantolaması yapılması ile tüm dairelerde enerji tasarrufu sağlanıyor...

Mantolama sözleşmesi!

Mantolama sözleşmesi işveren ile işi yapacak firma arasında imzalanır. Mantolama sözleşmesinde işle ilgili tüm detaylar belirtilir. Merak edenler için mantolama sözleşmesi örneği haberimizde yer alıyor...

Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?

Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?: Duvarlarda ısı yalıtımı içten veya dıştan yapılabiliyor. Ancak içten yapılan ısı yalıtımları istenilen sonucu vermediğinden çok fazla tercih edilmiyor...

Çatı izolasyon köpüğü!

Çatı izolasyon köpüğü genellikle çatı arasında ek yerin olmadığı durumlarda tercih ediliyor. Bu uygulama çatı izolasyonlarında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olma özelliğine sahiptir...

Çatı izolasyonu nedir?

Çatı izolasyonu nedir?: Binayı, güneşin, yağmurun ve nemin olumsuz etkilerinden korumakla görevli olan çatılarda izolasyonun düzgün bir şekilde uygulanması binanın ömrünün uzamasını ve evlerde kullanılan enerjinin de tasarrufunu sağlıyor...

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir?

Twitter'a rakip olarak görülen Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi META'nın Threads uygulaması, 100'den fazla ülkede kullanıma girdi. Peki, Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir? İşte detaylar...

Ahmet Reşat Görür ne iş yapıyor? Ahmet Reşat Görür nereden mezun oldu?

Ahmet Reşat Görür kimdir Ahmet Reşat Görür mesleği nedir? Ahmet Reşat Görür eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Çatı ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız ruhsatsız, tapumuz toprak tapusu, Ben binaya çatı yapmayı teklif ettim kabul etmediler. Ben kendi imkanlarım ile yaptım ve çatı arasını kullanıyorum. Şimdi diğer ortaklar da kullanmak istiyor. Bunu önleyebilir miyim? Haklarım nedir?' sorusunu cevapladı.

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Fikret Pamuk çatının kitabını yazdı!

Yaklaşık bir yılda hazırlığını yapıp bastırdığı ‘Çatı Nedir Ne Değildir?’ kitabı bin adet, ikinci baskı yapan Pamuk, kitabını internet üzerinden Türkiye’nin 86 ilindeki mimar ve mühendis odalarına da gönderdi.

Deprem izolasyonu nedir?

Büyük bir depremden insanların sağ çıkmasını sağlamanın yanı sıra, sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilmesi, yapıların işlevlerinin kesilmeden devam etmesi, mevcut deprem yönetmeliklerinden daha ileride bir tasarımın gerekli olduğu aşikardır.

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

Pilon yeri nedir?

Kamulaştırmasız el atılarak üzerine pilon dikilip enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın irtifak hakkı bedelinin tahsili için dava açılabiliyor. Peki, pilon yeri nedir? Pilon yeri için dava nasıl açılır?

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Konut kredisi peşinat desteği nedir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Marriot Otelde düzenlenen "İnşat Sektörü Zirvesi"nde yaptığı söz konusu peşinatlar hakkında devletin birtakım desteklerde bulunacağını açıkladı. Peki, konut kredisi peşinat desteği nedir?

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

çatı izolasyonu nedir Haberi

çatı izolasyonu nedir


Binalarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?


Isı yalıtımı binaların, çatılarına, dış cephelerine veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan yerler ile daireleri ayıran döşemelerine, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılıyor. Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılarak kışın pencerelerden oluşan ısı kayıpları azaltılarak, yazın binaya güneş ısısı girişi sınırlanabiliyor. Böylece ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiden tasarrufta sağlanmış oluyor. Isı yalıtımının faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için, evlerin kışın soğuk, yazın sıcak kısımlara bakan tüm duvar ve döşemeleri, çatıları mutlaka yalıtılmalı ve nitelikli pencere kullanılmalıdır. Isı yalıtımı, binanın temelinden çatısına kadar dışa veya kullanılmayan kısımlara bakan yüzeylerine, ısı geçişini azaltan özel ısı yalıtım malzemelerinin uygulanması ile yapılıyor.


Binalarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Çatıların yalıtımında çatıların şekline...