10 / 05 / 2024

çatı nasıl yapılır 2017

çatı nasıl yapılır 2017

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan Yeni İmar Yönetmeliğine göre çatılar nasıl yapılacak? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yeni maddeler..

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Şatıroğlu Yapı Orman Ürünleri Sanayi Ticaret ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Şatıroğlu Yapı Orman Ürünleri Sanayi Ticaret ve Danışmanlık Anonim Şirketi, İsrafil Dalyaprak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 5 Ocak'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi, Geçit Sokak Vera Plaza'da kuruldu.

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Çatılı işyeri tahliyesi nasıl yapılır?

Çatılı işyerinin kiraya verilmesi durumunda, mal sahibi kiracısını haklı bir neden olmadığı sürece çıkaramıyor. Örneğin, Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, çatılı işyeri tahliyesi nasıl yapılır?

Miras pay hesabı nasıl yapılır?

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Peki, miras pay hesabı nasıl yapılır? Miras nasıl paylaştırılır? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan esaslar...

Ada mevki ilanı nasıl yapılır?

Kadastro ilanında; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösteriliyor. Peki, ada mevki ilanı nasıl yapılır? İşte sorunuzun yanıtı ve mevki ilan tutanağı ile ada ilan tutanağı örnekleri...

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır? Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde ilan ediliyor...

Kira artış hesabı nasıl yapılır?

Yıllık kira sözleşme süresi dolan kiralamaların devam etmesi halinde ev sahibi için kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Peki, 2014 kira artış hesabı nasıl yapılır?

Mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

6183 sayılı Kanunun 62. maddesi hükmü uyarınca, kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılması gerekiyor. Peki, mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

Kadastroda düzeltme işlemleri nasıl yapılır?

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlarda düzeltme yapılabiliyor mu? Kadastroda düzeltme işlemleri nasıl yapılır? İşte Kadastro Kanunu esasları bu haberde..

Kira kullanım hakkı devri nasıl yapılır?

Kira kullanım hakkı devri nasıl yapılır? Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor...

Sitede tadilat nasıl yapılır?

Sitede tadilat nasıl yapılır? Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor..

çatı nasıl yapılır 2017 Haberi

çatı nasıl yapılır 2017

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan ancak Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan Yeni İmar Yönetmeliği gereğince çatıların, civarındaki cadde ve sokakların mimari karakterine, yapılacak binanın nitelik ve ihtiyacına uygun olması gerekiyor.


Çatı eğimleri, kullanılacak çatı malzemesi ile yörenin mimari özelliği ve iklim şartları dikkate alınarak ilgili idarenin tasvibi ile tayin edilir. Çatı eğimi içinde kalmak ve silüeti etkilememek kaydıyla çatı örtüsü olarak fotovoltaik paneller de kullanılabilir.


Çatı eğimi saçak ucundan hesaplanır. Çatılar parapet üzerine oturtulamaz.


Mahya yüksekliği 5.00 metreyi geçmemek kaydıyla; ayrık binalarda kırma, ikili blok binalarda bloğu ile müşterek kırma, iki taraftan da bitişik binalarda ise ön ve arka cepheye akıntılı beşik çatı kurulacağı varsayılarak belirlenir.


Merpen evleri, ışıklıklar, hava bacaları, alın ve kalkan duvarları dördüncü fıkraya göre belirlenen çatı...