02 / 05 / 2024

çatıda enerji verimliliği

çatıda enerji verimliliği

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği ( ÇATIDER ), binalarda enerji verimliliğini teşvik uygulamasından yararlanmayanların yüksek faturalar ve vergi cezasına katlanmak zorunda kalacağı uyarısında bulundu

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Savaş  Tosun tarafından kuruldu. 

çatıda enerji verimliliği Haberi

çatıda enerji verimliliği

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu ve Hükümet tarafından bu süreçte teşvik uygulamasının planlandığını belirterek, "Bina sakinleri, ısı yalıtımı için gerekli ruhsat işlemlerine vergi ve harç muafiyeti gibi destekleri içeren teşvik fırsatıyla, iki kat karlı çıkacak. Vergi indirimlerinin yanı sıra enerji harcamalarında da yüzde 50'ye varan tasarruf sağlayacak.  Son 10 yılda yalıtımsız ve standartlara uymayan çatılar nedeniyle yaklaşık 26 milyar lirayı boşa harcadık. Hükümet'in teşvik planlaması, Türk ekonomisi ve tüketiciler için çok büyük bir kazanç sağlayacak. Uygulama, doğal kaynaklar ve çevre için de çok önemli bir adım olacak" dedi.    

Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması...