07 / 05 / 2024

çatıder tüketici uyarı

çatıder tüketici uyarı

ÇATI Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), son günlerde çatı sistemleri ve kaplama malzemeleri konusunda otorite olmayan kişilerce yapılan açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğini belirtti..

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yolu ile para gönderen tüketicilere yönelik uyarı yaptı. "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının bir kanıtıdır. Yapılan açıklama kısmına önem verilmez ise herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Tüketici Konfederasyonu’ndan önemli uyarı: Araç kiralarken sahte senet tuzağına düşmeyin!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler şimdiden otomobil kiralamak için araştırma yapmaya başladı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu ise araç kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

Konutta tüketici mağduriyeti önlenecek!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "Yeni hayata geçecek projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak yeni bir sistemin çatısını oluşturmak adına yasal düzenlemeler için ilgili kurumlara rapor hazırladık" dedi..

ÇATIDER’den Tüketici Hakları Haftası’nda uyarı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15-21 Mart Tüketici Hakları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada merdiven altı üretimin çatı sektöründe de önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

ÖTV ve KDV indiriminde tüketici uyarısı!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, beyaz eşya ve mobilyadaki ÖTV ile KDV indiriminin tüketim çılgınlığına dönüştürülmemesi için uyarıda bulundu.

Tüketici derneklerinden kampanya döneminde dolandırılmayın uyarısı!

Emlak Konut ve GYODER'in başlattığı konut seferberliğinin ardından tüketici dernekleri, vatandaşları "fırsatçı" firmalar konusunda uyarıyor.

ÇATIDER'den hayati uyarı!

Ankara Numune Eğitim Hastanesi’nin çatısında çıkan ve büyük bir tehlikeye yol açan yangın hakkında açıklama yapan Yavuz, Türkiye’de standartlara uygun malzeme kullanılmayan çok sayıda çatıda yangın riski bulunduğunu belirtti.

Standartlara uymayan çatılar Türk ekonomisine zarar veriyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, standartlara uymayan ve yalıtımı bulunmayan çatıların en büyük zararı, Türk ekonomisi ve tüketici bütçesine verdiğini söyledi.

Konut satışındaki sorunlar tüketici kanunu ile giderilecek!

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

çatıder tüketici uyarı Haberi

çatıder tüketici uyarı

ÇATI Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), son günlerde çatı sistemleri ve kaplama malzemeleri konusunda otorite olmayan kişilerce yapılan açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, tüketicilerin yanlış bilgilenmesine yol açan bu açıklamaların faydadan çok zarar vereceği uyarısında bulundu. Çatı konusunda toplumsal bilinci artırmayı ve çatı sektörünü geliştirmeyi misyon edinen Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), son günlerde çatı sistemleri ve kaplama malzemeleri konusunda uzman olmayan bazı kişiler tarafından yapılan açıklamaların hatalı olduğunu, bu açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. 


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, uzmanlık gerektiren bir konuda yapılan açıklamaların tüketicileri yanıltacağını ve zararlı uygulamalara yol açacağını belirterek şunları söyledi: "Çatı sistemleri ve kaplama malzemeleri konusunda otorite olmayan kişilerce hangi çatı sistemlerinin hangi malzeme ile kaplanması gibi beyanlara ve...