30 / 04 / 2024

çatıya çanak anten

çatıya çanak anten

Apartmanlarda oturan kat malikleri için sürekli tartışma konusu olan bireysel çanak anten konusu hakkında alınan son Yargıtay Kararı ne diyor? Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Apartman yönetimi çatıdaki anteni kaldırabilir mi?

Apartman çatısına konulan çanak anten, zaman zaman anayapıya zarar verdiği sebebi ile yönetim tarafından kaldırılmak istenebiliyor. Peki, apartman yönetimi çatıdaki anteni kaldırabilir mi? Yönetimin bu konuda yetkisi var mı?

Çatıya teras yapılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatıya teras yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. Peki çatıya teras yapılabilir mi?

Çatıya teras yapılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılamayacağını kaleme aldı. 

Eser-Berfu Yenenler çifti Alaçatı'da villa kiraladı!

Tatil için Alaçatı'ya giden Eser Yenenler Berfu Yıldı çifti burada villa kiraladı. 3 ay kalacak olan çift villa için 250 bin TL ödedi. 

Hazine arazisindeki evin yıkımını engellemek için çatıya çıkan aileyi polis ikna etti!

Kayseri Talas'ta hazine arazisi üzerine inşa ettikleri ev ve ahırın yıkılmasını önlemek için av tüfeğiyle çatıya çıkan aynı aileden 3 kişiyi polis ikna etti.

Depreme çatıdan ve temelden topyekün hazır olmalıyız! 

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Şenal, depreme, çatıdan ve temelden topyekün hazır olmamız gerektiğini belirtti ve "Deprem anında güvende olabilmemiz için yapılar, temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmeli"

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatında çalışan 4 işçi çatıya çıktı!

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 işçi ücretlerini alamadıklarını iddia ederek çatıya çıktı.

Kapalıçarşı'nın çatısı ve altyapısı tamamlandı!

Toplam 630 iş günü süren çalışmalar sonunda Kapalıçarşı'nın çatısındaki su depoları, uydu antenleri, klima üniteleri tek tek kaldırıldı, kiremitleri yenilendi, hak ettiği bir yüze kavuştu. Çatıya gelenlerin görüntü alabilmeleri için bir "seyir terası" planlanıyor

Akgün Group yurtdışında büyüyecek!

Bir yapının duvardan çatıya kadar ihtiyaç duyduğu toprağa dayalı sanayinin neredeyse her dalında faaliyet gösteren Akgün Group yurtdışında büyüyecek..

Alaçatı'ya milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor!

İzmir’de yazlık sektöründe Çeşme'ye yeni rakip çıktı. Alaçatı’da milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor.

Terminal Yapı'dan Alaçatı'ya havacılık okulu!

Alaçatı'da hayata geçirilecek olan havalimanı ihalesini kazanan Terminal Yapı, bölgede havacılık okulu açacak.

Alaçatı Zigana Resort açıldı!

Alaçatı Zigana Resort açıldı. Son yılların gözde turizm merkezi haline gelen Alaçatı'ya zincir otel markaları da girmeye başladı.

çatıya çanak anten Haberi

çatıya çanak anten

Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Kat malikleri tarafından apartmanın çatısına yerleştirilen çanak antenler, zaman zaman kişinin diğer maliklerle veya apartman yönetimi ile ters düşmesine neden olabiliyor. Peki yasalar ve alınan Yargıtay Kararları gereğince apartmanda çatıya çanak anten takılması yasal mıdır?


Apartmanlarda oturanlar için sürekli tartışma konusu olan bireysel çanak anten konusu hakkında alınan son Yargıtay Kararları gereğince, kat maliklerinin, apartmanların merkezi anteni bulunsa bile, uydu kanallarını izleyebilmek için çatıya çanak anten sistemi kurabiliyor.


Apartmanda çatıya anten takılması hakkında dava ve Yargıtay kararı aşağıda yer alıyor:


"Ankara'da yaşanan olayda, L.K., apartmanda merkezi anten sistemi bulunmasına karşın daha fazla kanal izleyebilmek için evine uydu aldı. Çanak anten sistemini de binanın ortak çatısına kurdurttu.


Ancak kısa bir süre sonra apartmanın diğer sakini E.C. ile L.K. arasında...