02 / 05 / 2024

cazibe haline getirilecek 12 şehir

cazibe haline getirilecek 12 şehir

Kalkınma Bakanlığı, göç veren ama metropolleşme potansiyeli olan 12 şehir için harekete geçti. Tarihi dokuya sahip şehirleri cazibe merkezi haline getirecek olan projenin pilot bölgesi ise Diyarbakır.

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

Osmaniye'de, Karaçay Deresi ve çevresi cazibe merkezi oluyor!

Osmaniye'de, Karaçay Deresi ve çevresinde gerçekleştirilecek düzenleme ile oluşturulacak yürüyüş yolları, piknik ve sandal turu alanları, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!

Erzurum Millet Bahçesi "Üç Kümbetler" olarak anılan anıt mezarların bulunduğu bölgede hayata geçirilecek. Millet Bahçesi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek…

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Darıca askeri alan dev projelerle cazibe merkezi olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca eski askeri alanının sahil bölgesinde inşa edilen dev projeler bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Zonguldak cazibe merkezi haline gelecek!

Zonguldak'ta, Kent Meydanı Projesi ile lavuar alanı da dahil olmak üzere yaklaşık 120 bin metrekarelik alanda, kentin tarihsel belleği ön planda tutularak inşa edilecek olan sosyal donatılarla bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

Konya marka şehir haline getirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yılında en güçlü şekilde Konyamızı marka şehir haline getireceğiz, vatandaşımızın yaşam kalitesini birlikte yükselteceğiz” dedi.

Bafa Gölü Tabiat Parkı yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

1994'te Tabiat Parkı olarak ilan edilen Bafa Gölü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafında yapılan yatırımlarla bir cazibe merkezi haline geldi...

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel olacak!

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel haline getirilecek. Dünyanın en büyük göçü için National Geographic ile görüşmelere başlandı.

Bolu'daki Kiliseli Tüccar Hanı butik otel oluyor!

Bolu Gerede'de bulunan Kiliseli Tüccar Hanı restore edilerek butik otel ve ticaret merkezi haline getirilecek.

Altınordu cazibe merkezi olacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ilçesini cazibe merkezi haline getirme için çalışmalara başladı.

3. Havalimanı e-ihracatta lojistik merkezi olacak!

Bakanlık tarafından yayımlanan  E-İhracat Stratejisi ve Eylem Planı'na göre başta 3. Havalimanı olmak üzere elirlenecek bölgeler, bölgesel lojistik merkezleri haline getirilecek.

cazibe haline getirilecek 12 şehir Haberi

cazibe haline getirilecek 12 şehir

Kalkınma Bakanlığı tarafından cazibe merkezi olarak seçilen 12 şehrin çehresi değişiyor. Bakanlığın 9. Kalkınma Planı ile bölgesel politika öncelikleri arasına giren 'Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' çerçevesinde toplam 12 ile destek veriyor. Geri kalmış ve sürekli göç veren bölgelerdeki metropolleşme eğilimi taşıyan Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Sivas, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon ve Van'dan oluşan 12 il, "Cazibe Merkezi Programı" içerisine yer alıyor. Pilot bölge olarak seçilen Diyarbakır'ın ardından Van, Şanlıurfa, Erzurum ve bu yıl program içerisine dahil edilen Gaziantep'te de çalışmalar hızlandırıldı. Toplam 40 projeye destek vermeyi hedefleyen bakanlık, şu ana kadar 22 projeyi hayata geçirdi. Projelere bugüne kadar 259 milyon TL para aktarılırken, bu tutarın 98 milyon TL'si...