03 / 05 / 2024

çed cezaları

çed cezaları

ÇED raporlarına uymayan firmalara göz açtırılmadı. 500 firmaya kapatma veya durdurma işlemi uygulanırken, bin 408 firmaya da yaklaşık 27 milyon lira ceza kesildi.

İnşaat cezaları hafifleyecek!

İş güvenliği paketinde öngörülen cezalara kısmi yumuşama geliyor. Cezaların yumuşatıldığı sektörlerin başında maden ve inşaat bulunurken ihalelerden men yasağında da sürenin esnetilmesi gündemde. İşte ayrıntılar...

İdris Güllüce ÇED ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, birkaç gün önce İzmir Barosunun bakanlık hakkında mahkemeye dava açması ve projelerine verilen ÇED raporları hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Barosu ÇED Yönetmeliği iptal davası açtı!

İzmir Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliği belirleniyor. Peki, ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevre Bakanlığı'nın e-ÇED uygulamasına birincilik ödülü!

Mustafa Satılmış: “ÇED Süreci elektronik sistemle (e - ÇED) yürütülmektedir. Evrak akışı elektronik ortamda gerçekleştirilip evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporunda sahte imza iddiası!

Uzun bir çalışmanın ardından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı alan Mersin Akkuyu Nükleer Santrali, asılsız bir iddia ile yeniden gündeme geldi...

İdris Güllüce'den Akkuyu ÇED Raporu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akkuyu Nükleer Santrali ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nda sahte imza iddialarıyla ilgili, “Bunlar lüzumsuzlukla iştigaldir. Böyle parazit haberlerle, kafa bulandırmayla bir yere varılacağı da yok." de

Artvin Kafkasör'de ÇED olumlu raporuna iptal!

Rize İdare Mahkemesi, Artvin'de Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkiinde bakır madeni için verilen 'ÇED olumlu' raporunu iptal etti. Bu kararla bölgede maden faaliyetleri durduruldu.

İdris Güllüce: AVM'ler ÇED'den muaf tutulmayacak!

Büyük ölçekli projelerin çevreye olan etkisini değerlendiren Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu yatırımların önünde engel olarak görülüyordu. Bu nedenle alışveriş merkezleri (AVM), ÇED'den muaf tutulmuştu.

AVM'ler ÇED'den muaf olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu..

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı?

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı? Bakan İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi.

AVM'ler ÇED'den muaf değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi. İşte açıklama...

çed cezaları Haberi

çed cezaları

Hükümet, çevreyi kirleten, doğaya zarar veren, Çevresel Etki Değerlendirmesi raporlarına uymayan firmalara göz açtırmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, hukuka aykırı verilen ÇED ve yürütmeyi durdurma kararlarına karşı işleyen tesisler olduğu iddialarına rakamlarla yanıt verdi. Bakan Sarı, 500 firmaya kapatma ve durdurma işlemi uygulandığını, bin 408 firmaya yaklaşık 27 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Sarı, "Yargının durdurma kararı verdiği faaliyetler derhal durdurulur" dedi.


CEZA TABLOSU ÇIKARDI

Çevre Bakanı Sarı, ÇED aykırılıklarına karşı yapılan işlemlere verilen cezaların tablosunu çıkardı. Sarı, 2005-2015 yılları arasında taahhütlere aykırı davranan 408 firmaya toplam 26.8 milyon lira idari para cezası verildiğini kaydetti. Çanakkale'de de aynı dönemde toplam 54 firmaya 618 bin lira ceza kesildiğine dikkat çeken Sarı, bunlardan 38'ine kapatma/durdurma işlemi uygulandığını vurguladı. Çevre Kanunu'na...