15 / 05 / 2024

ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yılın 9 ayında yapılan denetimlerde, çevreyi kirlettiği belirlenen tesislere toplam 50 milyon 574 bin lira idari para cezası uygulandı. En çok ceza sırasıyla Kocaeli, Tekirdağ ve Ankara'ya kesildi.

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED olumlu kararının iptal edilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı ve ÇED raporu yeterli bulunarak, iptal davasının reddine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Efe Emirhan Demir ve Ekrem Duvar ortaklığında kuruldu.

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Sahil Zeki ve Sara Zin Korkmaz ortaklığında kuruldu.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ed Yaşaroğlu Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ed Yaşaroğlu Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Arnavutköy’de  1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Dinç tarafından kuruldu.

Zin Otelcilik Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zin Otelcilik Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Sayılgan tarafından kuruldu.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2. ve 3. Etap için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Kemalpaşa 2. Etap ve 3. Etap projesi için ÇED süreci başladı.

ED Studio Mimarlık Dekorasyon ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ED Studio Mimarlık Dekorasyon ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Muzaffar ve Alı Kwan Jasım tarafından kuruldu.

Ed Dekorasyon Çevre Düzenleme İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Dekorasyon Çevre Düzenleme İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Delikanlı tarafından kuruldu.

Netçed Çevre Danışmanlık Mühendislik Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Netçed Çevre Danışmanlık Mühendislik Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kahvecioğlu tarafından kuruldu. 

TOKİ Silivri emekli projesi 2018!

Emekli vatandaşların konut sorununa çözüm üretmek için çalışma yürüten TÜED, İstanbul ve Ankara projeleri için düğmeye bastı.

ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Haberi

ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla sanayi tesisleri ve diğer faaliyetlere yönelik denetimler aralıksız sürüyor. ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü verilerine göre, ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerince geçen yıl yapılan 23 bin 292 çevre denetimi sonucunda, 57 milyon 290 bin 684 lira idari para cezası verildi. Ayrıca 111 tesisin faaliyeti durduruldu. Bu yılın 9 ayında ise toplam 27 bin 757 denetim yapıldı. Denetimler sonucunda çevreyi kirlettiği belirlenen tesislere toplam 50 milyon 574 bin 371 lira ceza uygulandı. Bu yıl faaliyeti durdurulan tesis sayısı ise 107 oldu. ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı, cezaların yüzde 52’sini atıklar nedeniyle keserken, bunu yüzde 35 suyun kirletilmesi, yüzde 10 ÇED cezaları, yüzde 3 havanın kirletilmesi...