27 / 04 / 2024

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED olumlu kararının iptal edilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı ve ÇED raporu yeterli bulunarak, iptal davasının reddine karar verildi. İşte ayrıntılar...



Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin ÇED olumlu kararı iptal davası hakkında açıklama yaptı.

Muğla ili, Marmaris İlçesi, Kızılkum Mevkii, 1598 ve 2518 no.lu parsellerde hayata geçirilecek olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin ÇED başvurusuna, 10 Mart 2023 tarihinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verilmişti. 

30 Mayıs 2023 tarihinde şirketten yapılan bir açıklamada, söz konusu proje için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesi 2023/643 Esas Sayılı dosyası ile ÇED olumlu kararının iptali için dava açıldığı, Kızılbük GYO'nun da müdahilliğinin kabulüne ilişkin karara istinaden 29 Mayıs'ta kapsamlı itiraz dilekçesinin Mahkemeye sunulduğu belirtilmişti. 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin ÇED olumlu kararı iptal davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

ÇED OLUMLU KARARININ İPTALİNE RED GELDİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesi 2023/643 Esas Sayılı dosyası ile Sinpaş Kızılbük Thermal projesine ilişkin ÇED olumlu kararının iptali için açılmış olan dava, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından karara bağlandı. 

Dosya çerçevesinde yer alan bilgi ve belgeler kapsamında hazırlanmış olan bilgi ve belgeler dahilinde hazırlanmış olan bilirkişi raporuna istinaden ÇED raporunda yapılması planlanan projenin çevreye olası etkilerinin irdelendiği ve yürürlükteki mevzuata göre bir eksiklik bulunmadığı belirtildi. 

Ayrıca, ÇED raporunun yeterli ve uygun olduğu, yapılan incelemelerin, hesaplamaların ve değerlendirmelerin yeterli düzeyde veri, bilgi ve belgeye dayandırıldığı, projenin alanda yapılacak diğer projelerle beraber aktif olması durumunda çevreye olabilecek kümülatif etkilerinin kapsamlı bir şekilde incelendiği ve çevreye olabilecek olumsuz etkilerin minimize edilmesi için gerekli tedbirlerin raporda olduğu hususunun bilirkişi raporu ile sabit olduğu görülmesi nedeniyle,  dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılarak davanın reddine karar verildi.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi 73 dönümlük arsada 4 etap şeklinde inşa ediliyor. 7 seneye ulaşan bir süreçte tamamlanması planlanan projede, çeşitli büyüklükte devre mülkler, 5 yıldızlı ve 205 oda kapasiteli resort otelin yanı sıra birçok farklı sosyal donatı alanına yer veriliyor. 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta 4.8 milyar TL'lik ön satış yapıldı!

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi geliyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davalarında son durum ne? 


Geri Dön