08 / 05 / 2024

çed kapsamı toki projeleri

çed kapsamı toki projeleri

2 bin konut ve üzeri toplu konut projeleri, 500 yatak ve üzeri kapasiteli hastaneler, 50 hektarın üzerindeki golf projeleri, 50 bin metrekare üzeri kapalı inşaat alanı bulunan AVM projeleri ÇED kapsamı dışında bırakıldı

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

TOKİ Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi 250 milyon TL'ye mal olacak. Proje için ÇED süreci başladı.

TOKİ Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında 491 konut projelendirildi!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Gerek 50 bin, gerekse 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında yatırımlarımız devam ediyor. 100 bin sosyal konut kapsamında 491, 50 bin sosyal konut kapsamında 613 konutu projelendirdik" dedi.

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tuzla'da hayata geçirilecek olan 281 konut ve 28 iş yeri için ÇED süreci başladı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Selçuk projesinin 2. ve 3. etabı için ÇED süreci başladı.

TOKİ Ankara Beypazarı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Beypazarı Ayvaşık projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı 100 bin konut projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı Mahallesi 1. Etap ve 2. Etap projeleri için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2. ve 3. Etap için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Kemalpaşa 2. Etap ve 3. Etap projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ Başakşehir Hoşdere için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Bergama projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Bergama 2020 projesi için ÇED süreci başladı.

çed kapsamı toki projeleri Haberi

çed kapsamı toki projeleri


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliğini değiştirerek ÇED uygulanacak projelerin kapsamını daralttı. 2 bin konut ve üzeri toplu konut projeleri, 500 yatak ve üzeri kapasiteli hastaneler, 50 hektarın üzerindeki golf projeleri, 50 bin metrekare üzeri kapalı inşaat alanı bulunan AVM projeleri ÇED kapsamı dışında bırakıldı. Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte nihai ÇED raporu ve proje tanıtım dosyasında taahhüt edilen hususlara uymayan şirketlere 90 günlük ek süre verilmesine ilişkin hüküm yer alırken, yeni yönetmelikte gün sınırlaması olmaksızın bir defaya mahsus süre verileceği hükme bağlandı. Çevre Mühendisleri Odası yönetmeliğe sert tepki gösterdi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliğini değiştirdi. Yeni yönetmelikle birlikte ÇED uygulanacak projelerin listesi de yeniden belirlenerek kapsam daraltıldı. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, yönetmelikte...