25 / 07 / 2024

ÇED kararları inşaat izni midir

ÇED kararları inşaat izni midir

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin inşaat ruhsatı iptal edildi mi? İste projedeki son durum!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen mahkeme kararına ilişkin son dakika gelişmesi. Yeni ÇED raporunun onaylanması gerekse temyiz başvurusunun şirketin lehine sonuçlanması halinde inşaat çalışmaları tam gaz devam edecek.

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Efe Emirhan Demir ve Ekrem Duvar ortaklığında kuruldu.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaatında 2 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Bursa Gemlik'te ''Çevresel Etki Değerlendirmesi'' (ÇED) toplantısı düzenlendi. Fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı öğrenildi.

Mehmet Özhaseki: ÇED kararları inşaat izni değildir!

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

İflas erteleme Tuzla'daki hastane inşaatını durdurdu!

İflas ertelemeyi kötüye kullanan firmaların sayısı artıyor. Demaş Kablo Sanayii A.Ş'nin yaklaşık iki yıldır aldırdığı iflas erteleme kararları, Tuzla'daki dev hastane inşaatını durma noktasına getirdi.

ED Proje İnşaat Nakliyat Elektrik ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ED Proje İnşaat Nakliyat Elektrik ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hamza Altun tarafından 10 bin TL sermaye ile 27 Temmuz'da Kadıköy, Osmanağa Mahallesi'nde kuruldu.

AB referandumu İngiltere'de inşaat yatırımlarını erteletti!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney “Özellikle referandum getirdiği belirsizlik sebebiyle yatırımları, inşaat ve konut aktivitesini içeren gibi büyük çaplı ekonomik kararların ertelendiğine dair daha fazla işaret görüyoruz.” dedi

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Albayrak, “Akkuyu Nükleer Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED olumlu kararı ve EPDK’dan 3 yıl süreli önlisans alınmış olup imar planı çalışmaları tamamlandığında inşaat faaliyetleri başlayacak” dedi.

Bursa buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı durduruldu!

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı, olumlu ÇED raporuna rağmen Bursa 2. İdare Mahkemesi’nce durduruldu.

Validebağ Korusu'ndaki inşaat protesto edildi!

Validebağ Korusu, bir yıl aradan sonra yine yeşil alan tartışmasına sahne oluyor. Mahkeme kararlarına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen gönüllüler, koruda nöbet tutmaya başladı.

Arhavi'de HES inşaatını çevreciler bastı!

Rize İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu iptal edilerek durdurma kararı verilen Kavak HES projesi inşaatına, ‘Risk önleme’ çalışması adı altında devam edilmesi yöre halkının tepkisine neden oldu

Arhavi Belediyesi HES inşaatını mahkeme kararıyla mühürledi!

Arhavi Belediyesi ilan verip miting düzenleyerek sahip çıktığı MNG Holding’e ait HES inşaatını mahkeme kararlarıyla mühürlemek zorunda kaldı.

ÇED kararları inşaat izni midir Haberi

ÇED kararları inşaat izni midir

Özhaseki, "Bir yerde hep 5 katlı binalar varken biri 15 katlı dikmişse oradaki vatandaşın kendi belediyesine dönüp 'Ne iş arkadaş?' diye sorması lazım'' dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir yerde hep 5 katlı binalar varken biri 15 katlı dikmişse oradaki vatandaşın kendi belediyesine dönüp 'Ne iş arkadaş?' diye sorması lazım. Bizim Bakanlıktan bir tane kanuni olmayan, rant sağlayan yükselti verildiğini kimse gösteremez." dedi.

HES projelerine değinen Özhaseki, inşaat esnasında doğanın zarardan en az hasarla çıkması için aynı anda uyumlu bir arazi yapısı projesinin tasarlanması ve tahrip edilen yüzeylerin bitkilendirilmesi amacıyla peyzaj çalışması yapılması gerektiğini vurguladı. 


HES projelerinin ÇED süreci içerisinde eş zamanlı peyzaj çalışması yapılmasının istendiğini belirten Bakan Özhaseki, peyzaj onarım çalışmalarının inşaat süreci öncesi, sırası ve sonrası olmak üzere...