03 / 05 / 2024

çed kongresi

çed kongresi

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası ÇED Kongresinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “ Çevremizi, Avrupalı muhataplarımızın geçmişte düştüğü hatalara düşmeden koruyup kollayacağız” dedi...

Uluslararası ÇED Kongresi 8-10 Kasım 2013'te gerçekleştirilecek!

Uluslararası ÇED Kongresi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) birlikteliğiyle 8-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

42 bin proje için ÇED gerekli değildir kararı mı verildi?

Ekonomik politikalar karşısında çevre değerlerini korumak maksadıyla hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarıyla ilgili veriler açıklandı. 2014’te 354 proje için ‘ÇED olumlu’, 3 bin 126 proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

İdris Güllüce: ÇED'i sokaktaki insana sorsanız lazım değil der!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "ÇED gerekli değildir'den ne anlarsınız diye sokakta onbin adama sorsanız 'Lazım değil ağabey, git işine bak, anlarım ben'der. Fakat öyle değil. Kanun teklifiyle düzelteceğiz bunu" dedi.

12 yılda 42 bin proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporları ile ilgili veriler açıklandı. Rapora göre son 12 yılda 3 bin proje için olumlu, 42 bin proje için bu raporun gerekli olmadığı kararı verildi.

Uluslararası Resort Turizm Kongresi 27 Kasım'da başlayacak!

Bu yıl 4'üncüsü yapılacak Uluslararası Resort Turizm Kongresi, seyahat endüstrisinin yerli ve yabana profesyonellerini bir araya getirecek. Kongre 27 Kasım-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek...

Rize'de yapılması planlanan havalimanının ÇED toplantısı gerçekleşti!

RİZE'de yapımı planlanan havalimanı projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun halkın görüşüne açıldığı toplantıda gerginlik çıktı. Havalimanının Pazar ilçesi ile Yeşilköy köyü arasında 766 hektar alanda olması planlanıyor...

150 yıllık ABD Kongresi’nin kubbesi onarılıyor!

ABD Kongresi’nin tarihi kubbesinin onarımına dün başlandı. Kongre’nin yaklaşık 150 yıl önce inşa edilen ikonik bölümü olan kubbesinin restorasyon hazırlıklarına bu yılın bahar aylarında başlanmıştı.

Uluslararası Resort Turizm Kongresi 27-28 Kasım'da!

Bu yıl 4'üncüsü yapılacak Uluslararası ResortTurizm Kongresi, seyahat endüstrisinin yerli ve yabancı profesyonellerini bir araya getirecek 27- 28 Kasım'daki kongrede, tüketici davranış trendleri, geleceğin seyahat eğilimleri konuşulacak...

Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin 4'üncüsü Aska Resort Otel'de yapılacak!

Bu yıl 4'üncüsü yapılacak Uluslararası Resort Turizm Kongresi, seyahat endüstrisinin yerli ve yabancı profesyonellerini bir araya getirecek. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin 4'üncüsü Aska Resort Otel'de gerçekleştirilecek.

İdris Güllüce Çaldağ ÇED onayını değerlendirdi!

İdris Güllüce "ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları, hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak" dedi.

Çaldağ'daki madene ÇED onayı verildi!

Turgutlu Çevre Platformu ( TURÇEP ), ilçede yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğinin ileri sürüldüğü Çaldağı Nikel Madeni projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmasına tepki gösterdi.

Nükleer karşıtlarından Akkuyu NGS ÇED Raporu'na itiraz geldi!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform ( NKP ) üyeleri, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek nükleer güç santralinin ÇED (çevresel etki değerlendirmesi) raporuna ilişkin itirazda bulundu.

Çevre Mühendisleri Odası'ndan Soma Kolin Termik Santrali'nin ÇED raporuna itiraz!

Çevre Mühendisleri odası, 6 bin zeytin ağacının kesildiği termik santral projesinin ÇED raporuna dair açıklama yaptı. Raporda, ÇED raporunun hiçbir yerinde zeytin ağaçlarının kesileceğinden bahsedilmediği için uygulamasının yapılamayacağı vurgulandı...

Torunlar Finanskent 2 projesine ÇED Olumlu Belgesi verildi!

Torunlar'ın Kiptaş Finanskent 2 projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED Olumlu Belgesi verildi. Proje 23 Temmuz'da halkın görüşüne açılmıştı...

çed kongresi Haberi

çed kongresi



Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası ÇED Kongresinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar  “ Çevremizi, Avrupalı muhataplarımızın geçmişte düştüğü hatalara düşmeden koruyup kollayacağız” dedi.


Uluslararası ÇED Kongresi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) birlikteliğiyle gerçekleştirilen kongrede konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar “Biz hem gelişeceğiz, büyüyeceğiz hem de çevremizi; geçmişte Avrupalı muhataplarımızın düştüğü hatalara düşmeden, onların da tecrübelerinden istifade ederek koruyup kollayacağız. Çünkü birilerinin fantezisi olan çevreyi, biz; hayatın vazgeçilmez bir gerçeği olarak görüyoruz” dedi.


Geçmişte AB üyesi ülkelerin yıllarca, inşa ettikleri hiçbir nükleer santrale hatta fabrikaya ÇED raporu almadığının altını çizen Bakan Bayraktar, “Halbuki biz, dünyanın en büyük...