19 / 05 / 2024

çed lisans yönetmeliği

çed lisans yönetmeliği

Çevre izin lisans yönetmeliği taslağı, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken Çevre İzin ve Lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenliyor. İşte Çevre izin lisans yönetmeliği taslağı hükümleri...

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 21 Eylül 2016 tarihinde 29834 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler..

ÇED yönetmeliği acilen yenilenmeli!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırarak yerine yayınlanan yeni ÇED yönetmeliği Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) açtığı davalar sonucunda geçersiz kaldı.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Şubat 2016 tarihinde 29619 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği..

ÇED yönetmeliği 2015!

25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği şuanda yürürlükte ve hükmünü koruyor. İşte, ÇED yönetmeliği 2015!

İzmir Barosu ÇED Yönetmeliği iptal davası açtı!

İzmir Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 26 Aralık 2014 tarihinde 29217 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Bakanlıktan yeni ÇED Yönetmeliği açıklaması!

Yeni ÇED Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AVM'lere ÇED muafiyeti getirilmesi hususunda ve diğer projelere ilişkin açıklama yaptı...

Yeni ÇED yönetmeliği tartışma yarattı!

Yeni ÇED yönetmeliği tartışma yarattı. Yönetmelik, AVM’lerden hastanelere, konut inşaatından HES’lere kadar birçok alanı ilgilendiren muafiyetler içeriyor. “Çevreye olumsuz etki yapar” diyen de var, “Refahı arttıracak” diyen de.

Yeni ÇED Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı!

Yeni ÇED Yönetmeliği 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. ÇED Yönetmeliği Ek-I ve Ek-II listelerinde yer alan faaliyetler Bakanlığımıza/İl Müdürlüklerimize ÇED Raporu hazırlatıp sunmakla yükümlüdürler.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 2014 Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugün 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ÇED süreci nasıl işler, neleri kapsar? İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

Yeni ÇED yönetmeliği 2014!

Yeni ÇED yönetmeliği, 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmelik ile 28784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. İşte yeni ÇED yönetmeliği 2014...

çed lisans yönetmeliği Haberi

çed lisans yönetmeliği

ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ TASLAĞI!


BİRİNCİ BÖLÜM 

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 

Amaç 

MADDE 1 – (1)Bu Yönetmeliğin amacı, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken Çevre İzin ve Lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenlemektir. 


Kapsam 

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan faaliyet ve tesisler ile ilgili olarak, alınması gereken izin ve lisanslara ilişkin tüm iş ve işlemleri kapsar. 


Dayanak 

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 

Tanımlar 

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen; 

a) Alıcı Ortam: Hava, su, toprak ortamları ile bu ortamlara ilişkin ekosistemleri, 

b) Bakanlık: Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, 

c) Çevre danışmanlık firması: Çevre yönetimi hizmeti vermesi için Bakanlık tarafından belgelendirilen 

tüzel kişiyi, 

ç) Çevre görevlisi: Faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden...