03 / 05 / 2024

ÇED projesi

ÇED projesi

Çevresel etki değerlendirmesi sürecinin e-devlet kapsamına alınması ile ÇED süreci içerisinde evrak akışı elektronik ortamda gerçekleşeceği için evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılacak

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy için 'ÇED gerekli değil' kararı! 5 bin 785 konut geliyor!

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak 5 bin 785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için geçen Mart'ta yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda karar verildi. İstanbul Valiliği, dev inşaat projesi için “ÇED gerekli değildir” kararını aldı. İşte ayrıntılar...

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlı projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

ÇED süreci başlayan KİPTAŞ Tuzla Aydınlı projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. KİPTAŞ Tuzla Aydınlı projesinde kaç konut yer alacak? Aydınlı KİPTAŞ projesi ne kadar mal olacak? İşte KİPTAŞ Tuzla Aydınlı projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

KİPTAŞ Tuzla Aydınlı projesi geliyor! Yeni proje!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlı projesi için ÇED süreci başladı. Proje 70 milyon 579 bin 422 TL'ye mal olacak.

Emlak Konut GYO Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı. Proje 104 milyon 637 bin 39 TL'ye mal olacak.

TOKİ Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi 250 milyon TL'ye mal olacak. Proje için ÇED süreci başladı.

TOKİ Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı.

Gül İnşaat Esenyurt projesi geliyor! Yeni proje!

Gül İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'ta hayata geçireceği yeni projesi için ÇED süreci başladı. Projede 208 konut ve 20 iş yeri yer alacak.

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tuzla'da hayata geçirilecek olan 281 konut ve 28 iş yeri için ÇED süreci başladı.

Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi için ÇED süreci başladı!

9 milyon 775 bin TL'ye mal olması planlanan Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi ve Dolgu Alanı projesi için ÇED süreci başladı.

Günyüzü İnşaat Esenyurt projesi geliyor! Yeni proje!

Günyüzü İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş'nin Esenyurt'ta hayata geçireceği yeni projesi için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı.

Bakırcı Yapı Topkapı projesi geliyor! Yeni proje!

Bakırcı Yapı ve Gayrimenkul Ticaret A.Ş. Topkapı projesi için start verdi. Proje için ÇED süreci başladı.

ÇED projesi Haberi

ÇED projesi

Proje ÇED sürecinin 132-183 iş günü olan tamamlanma sürecinin (ÇED raporunun firma tarafından hazırlanma süreci hariç) 51-60 iş gününe kısalmasını sağlayacak.


ÇED sürecinin e-devlet kapsamına alınması ile ÇED yönetmeliği kapsamında verilen tüm kararlara hızlı erişim sağlanacak. Diğer taraftan sürecin elektronik ortamda işletilmesi ile başvurunun yapıldığı andan itibaren; yatırımcı süreçleri takip edebilecek, ek gereksinimleri, revizyon taleplerini sistem üzerinden tamamlayabilecek ve sürecin bütün aşamalarını şeffaf bir şekilde izleyebilecek.


Proje kapsamında ÇED sürecinin çevrimiçi olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve şeffaf bir ortamda süreçlerin işletilerek halkın bilgilendirilmesi hedefleniyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konu ile ilgili şu yorumlarda bulundu:


Sürecin elektronik ortamda işletilmesi ile ÇED başvuru dosyası, ÇED raporu ve nihai ÇED raporlarının çoğaltılması sırasında oluşan kâğıt israfının tamamen ortadan kaldırılması sağlanacak. ÇED Başvuru dosyası, ÇED...