30 / 04 / 2024

ÇED raporları düzenleme

ÇED raporları düzenleme

Mahkemelerin yürütmesini durdurduğu ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor.

Ed Dekorasyon Çevre Düzenleme İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Dekorasyon Çevre Düzenleme İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Delikanlı tarafından kuruldu.

ÇED raporu davalarına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, darbe sonrasında yatırımların hızlandırılacağı mesajı verirken, ilk neşter yatırımcının en çok şikâyet ettiği ÇED raporlarına vurulacak.

ÇED raporlarına ilişkin 6 sorun meclise taşındı!

İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, başta Yüzülebilir Körfez Projesi olmak üzere ÇED raporlarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Altıok, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti.

ÇED raporlarında yeni düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ÇED Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 2. oturumu 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

İznik Sahili Düzenleme projesi onaylandı!

İznik Sahili Düzenleme Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından proje ihalesi tamamlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan projenin önümüzdeki aylarda yapım ihalesinin de gerçekleştirileceği bildirildi.

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.

Denizli'de kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmaları Albayrak Meydanı ile Vatan Caddesi ve Şehit Er Salih Bitiktaş Caddesi kesişimindeki kavşakta sürüyor.

Manisa Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa Manisa’nın Alaşehir ilçesine yaptırılan Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Balıkesir Ören sahiline yeni düzenleme projesi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye tarafından Ören sahiline yeni düzenleme yapılması için proje hazırlanıyor. Ören Plajı için yapılması planlanan seyir terası, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.

Aliağa Çoraklar Mahallesi'ne düzenleme!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı toplam çözüm ekipleri, ilçe genelinde yürütülen çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Mardin'de yol düzenleme çalışmaları hızlandı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yol düzenleme çalışmalarına hızla devam ediyor. Kızıltepe ilçesinde 25 bin metre karelik alan parke taşı ile döşenirken 26 bin metre karelik cilanın çalışmasına da başlandı.

ÇED raporları düzenleme Haberi

ÇED raporları düzenleme

Artvin Cerattepe, İzmir Efemçukuru örneklerinde olduğu gibi mahkemelerin yürütmesini durdurduğu, hatta iptal ettiği ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor. Bakanlığın bu genelgeyi yasalaştırmaya çalıştığına dikkat çeken Avukat Arif Ali Cangı, “Genelgeyle ciddi sorun yaşarken bir de yasa haline gelirse Türkiye’de ÇED’in hukuksal denetimi sona erer, çevre yatırımcının insafına terk edilir” dedi.


Artvin Cerattepe’de Rize İdare Mahkemesi’nin iptal ettiği ÇED raporlarıyla ilgili hukuksal süreç Danıştay’da devam ederken, AKP’ye yakın Cengiz Holding’in bakır şirketi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2. ÇED raporunu almayı başarmıştı. Bakanlık buna dayanak olarak, Veysel Eroğlu döneminde çıkarılan 2009/7 sayılı genelgeyi göstermişti. Genelgeye göre şirketler, eski raporda yaptıkları ufak tefek değişikliklerle yeniden bakanlığın yolunu tutabiliyor.


Bu durumun, anayasanın hukuk devletini düzenleyen 2....