27 / 04 / 2024

ÇED raporları ilanı

ÇED raporları ilanı

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Gökçeada'da ÇED iptal edildi!

Gökçeada'da Kaleköy bölgesinde 'kumtaşı ocağı' açılmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ÇED başvurusu ilanı verilmişti. Projenin iptal edildiği öğrenildi.

Maksimum kalitede ÇED raporu hazırlanacak!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Yardım Projesi açılış etkinliği ve ÇED Çalıştayı gerçekleşti. Toplantıda, minimum bürokrasiyle, maksimum kalitede ÇED raporlarının hazırlanması hedef alındı.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kentlerde stratejik ÇED uygulaması başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘stratejik ÇED’ uygulamasıyla çevresel etki değerlendirme sürecini daha kapsamlı hale getirecek. Hazırlanan taslağa göre, yatırımlar için alınan ÇED raporlarının bölgesel anlamda bir üst aşamasına geçilecek.

ÇED raporu davalarına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, darbe sonrasında yatırımların hızlandırılacağı mesajı verirken, ilk neşter yatırımcının en çok şikâyet ettiği ÇED raporlarına vurulacak.

Yürütmesi duran ÇED raporları yeniden faaliyete geçiyor!

Mahkemelerin yürütmesini durdurduğu ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor.

ÇED raporlarına ilişkin 6 sorun meclise taşındı!

İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, başta Yüzülebilir Körfez Projesi olmak üzere ÇED raporlarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Altıok, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

ÇED olumlu raporları değerlendirilerek veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,Twitter hesabından, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda paylaşımlarda bulundu. Sarı, "ÇED olumlu" kararlarının titiz bir inceleme ve değerlendirme sonucunda verildiğini bildirdi.

ÇED'e uymayan 1.408 firmaya 27 milyon lira ceza!

ÇED raporlarına uymayan firmalara göz açtırılmadı. 500 firmaya kapatma veya durdurma işlemi uygulanırken, bin 408 firmaya da yaklaşık 27 milyon lira ceza kesildi.

ÇED raporlarında yeni düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ÇED Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

ÇED raporları ve Proje Tanıtım Dosyaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirilmiş firmaları tarafından hazırlanıyor. Peki, Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

ÇED raporları ilanı Haberi

ÇED raporları ilanı

Projelerin çevreye etkilerini gösteren ve uygulamada denetim imkanı veren ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) kararlarının halka ulaşmasını önleyen Çevre Bakanlığı uygulamasına mahkeme 4 sene sonra ‘dur' dedi. Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre,  Çevre Mühendisleri Odası'nın başvurusunu inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Çevre Bakanlığı'nın ÇED kararlarını 15 günün sonunda ilandan kaldırma uygulamasının mevzuata aykırı olduğu kararını verdi. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Çevre Bakanlığı'nın mahkeme kararına uyup, 2015'ten bu yana ilandan kaldırılan tüm ÇED raporlarının süresiz ilan etmesi gerektiğini belirtti.

15 GÜNLÜK İLAN YETER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 30 Nisan 2015 tarihinde 81 ilin valisine bir yazı göndererek ÇED raporlarına ilişkin duyuru ve ilanların artık süresiz değil, sadece 15 gün süreyle yayınlanmasını istedi. Bakanlık gönderdiği yazıda, ÇED kararının, söz konusu...