07 / 05 / 2024

ÇED raporu dilekçesi

ÇED raporu dilekçesi

ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporu için bakanlık tarafından istenen belgeler arasında ÇED raporu dilekçesi yer alıyor. İşte, ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

CHP'liler Kanal İstanbul'un ÇED Raporu'na itiraz dilekçesi verdi

CHP Ankara İl Teşkilatı, son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'na itiraz dilekçesi verdi...

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017!

Kentsel dönüşüm çalışmasının bireysel olarak başlatılabilmesi için yapıya riskli raporu alınması gerekiyor. Risk raporu için ise lisanslı firmalara bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017..

Bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Sulh Hukuk veya Asliye Hukuk mahkemelerinde açılan davalarda bilirkişi raporu istenebiliyor. Taraflar bu rapora itiraz edebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi örneği..

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse itiraz edilebiliyor. İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporu için bakanlık tarafından istenen belgeler arasında ÇED raporu dilekçesi yer alıyor. İşte, ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

Akkuyu NGS ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Raporu' nun, İnceleme ve de Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Kentsel dönüşümde Bakanlık tarafından kentsel dönüşüm alanları belirlendiği gibi, bireysel olarak da kentsel dönüşüme başvuruda bulunabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte dilekçe örneği..

Kaçak ev ihbar dilekçesi!

Kaçak inşaat ve kaçak kat şikayeti için bağlı olunan belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliğine başvuru yapılması gerekiyor. Bu şikayet bir dilekçe ile yapılabiliyor. Peki, kaçak ev ihbar dilekçesi nasıl yazılır?

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Taşınmaz kiralamalarında, kira bedelinin değişen yeni koşullara uyarlanması için mahkemeye müracaatta bulunarak dava açılabiliyor. Kira bedelinin uyarlanması dilekçesi nasıl yazılır? İşte Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi...

Kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği!

Kamulaştırma kanunu gereğince tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İtiraz, idare mahkemesine bir dilekçe ile yapılabiliyor. İşte kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği..

İmar durum belgesi dilekçesi!

İmar durum belgesi, bir bölge için hazırlanan ve bölgede bulunan gayrimenkullerin nasıl kullanılacağını gösteriyor. Belge, belediyeden bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte imar durum belgesi dilekçesi..

ÇED raporu dilekçesi Haberi

ÇED raporu dilekçesi

ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmaları sürecinde ÇED süreci deniyor. 


Çevresel etki değerlendirmesi süreci gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak biliniyor. 


Çed raporu süreci kendi başına bir karar verme süreci değil;  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak karşımıza çıkıyor.  Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini de içine alacak şekilde analizi...