15 / 05 / 2024

ÇED raporundan muaf tutulan projeler

ÇED raporundan muaf tutulan projeler

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ÇED sürecinden muaf tutulan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Bakan Özhaseki'ye sordu..

ÇED sürecinden muaf tutulan projeler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ÇED sürecinden muaf tutulan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Bakan Özhaseki'ye sordu..

Gebze-İzmir Otoyolu çed muafiyetine red!

ÇEHAV Erol Çiçek'in açtığı dava üzerine, Ankara 12'nci İdare Mahkemesi, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Projesi'nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporundan muaf sayılamayacağına karar verdi.

Erol Çiçek: Körfez Geçişi Projesi hemen durdurulmalı!

Bursa’da faaliyet gösteren, Çevre ve Ekoloji Hareketi (ÇEHAV) avukatlarından Erol Çiçek’ın açtığı dava sonucu mahkeme, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Projesi’nin ÇED raporundan muaf sayılamayacağına karar verdi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 3. köprü kararı!

Danıştay'ın en üst karar organı olan İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 14. Dairesi'nin 3. Boğaz Köprüsü'nü ÇED'den muaf tutan kararını oy birliğiyle bozdu.

Danıştay'dan 3. Köprü kararı!

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), Danıştay 14. İdare’nin 3. Boğaz Köprüsü'nün ÇED’den muaf tutulmasının yolunu açan kararını oybirliği ile bozdu.

İşte ÇED muafiyetine kısmi iptal gerekçesi!

Belirli şartları taşımak kaydıyla bazı kamu yatırım projeleri ve bunların gerçekleştirilmesi için zorunlu olan yapı ve tesisleri ÇED uygulamasından muaf tutan düzenlemenin iptal gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Serbest bölgelerdeki ÇED'e tetkik muafiyeti!

MECLİS’e sunulan ve yasama dönemi bittiği için “kadük” olan tasarıyla serbest bölgelerdeki faaliyetler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mevzuatı kapsamında yürütülen yer tetkiki kararlarından muaf tutulacak.

ÇED raporundan muafiyet!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporundan muafiyet nasıl olur?

Artvin Kafkasör'de ÇED olumlu raporuna iptal!

Rize İdare Mahkemesi, Artvin'de Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkiinde bakır madeni için verilen 'ÇED olumlu' raporunu iptal etti. Bu kararla bölgede maden faaliyetleri durduruldu.

İdris Güllüce: AVM'ler ÇED'den muaf tutulmayacak!

Büyük ölçekli projelerin çevreye olan etkisini değerlendiren Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu yatırımların önünde engel olarak görülüyordu. Bu nedenle alışveriş merkezleri (AVM), ÇED'den muaf tutulmuştu.

AVM'ler ÇED'den muaf olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu..

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı?

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı? Bakan İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi.

AVM'ler ÇED'den muaf değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi. İşte açıklama...

ÇED raporundan muaf tutulan projeler Haberi

ÇED raporundan muaf tutulan projeler


ÇED sürecinden muaf tutulan projelere ilişkin mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Gürer'in soruları

1- Kamu yararı ifadesi ile kaç projede ÇED raporu aranmamış ya da ÇED raporu gerekli değil denilerek çalışma başlatılmıştır?


2- Mahkeme kararı ile Çevresel Etkilenme Değerlendirme Raporu yok sayılarak başlatılan proje sayısı...