16 / 06 / 2024

ÇED Yeterlik Belgesinin süresi ne kadar

ÇED Yeterlik Belgesinin süresi ne kadar

ÇED Başvuru Dosyası ve/veya ÇED Raporu ve/veya PTD hazırlama ve/veya ÇED Raporu izleme kontrolü yapma yetkisine sahip kurum/kuruluşlara verilen belge olan ÇED Yeterlik Belgesinin süresi ne kadardır?

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi'nden inşaat işçilerine belge!

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi inşaat işçilerine Mesleki yeterlik belgesi vermek için Avcılar merkezinde faaliyete başladı. Mesleki yeterlik belgesinin işverene ve bireye avantajları ve dezavantajları açıklandı.

Akdeniz Gölü Sulak Alanı'nda kaynak araması için gerekli ÇED'e tepki geldi!

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Kdm balık yetiştiriciliği tesisi ÇED Toplantısı 19 Mart'ta!

İzmir ili Çeşme ilçesindeki Kdm Tarım ve Hayvansal Ürünler San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılacak Çipura, Levrek, Sarıağız (Granyöz) ve Sinağrit Yetiştiriciliği Tesisi projesi ÇED toplantısı 19 mart 2015'te yapılacak.

Akbaş krom madeni ocağı ÇED toplantısı 12 Mart'ta!

Erzincan ilinin Ilıç ilçesinde bulunan Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) Çed toplantısı 12 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek.

Tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil ediyor. Peki, tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi için gerekenler nelerdir?

ÇED'de stratejik hamle!

SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamalarının da rahatlayacağını ifade eden Bakan Güllüce; “nerelere yatırım yapılacağı çok önceden belli olacak, yatırımcı da tedbirini önceden alarak ÇED sürecine girecek” dedi.

Çandır Köyü ÇED raporu iptal edildi!

Milli Emlak'ın 'ağaçlandırma' şartıyla devrettiği tepe 27 yıl sonra maden sahasına döndü. Bölgenin yeşil kalmasını isteyen köy halkı maden için verilen ÇED olumlu raporunu mahkemeye taşıdı ve iptal ettirdi.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Bir projeye başlamadan önce, çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

ÇED raporu iptal davası!

Çed raporunun amacı planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak biliniyor. Peki, ÇED raporu iptal davası nasıl açılır?

ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Çed raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor. Peki, ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

ÇED olumlu kararı ne demek?

Planlanan projeler veya gelişmeler için ÇED Yönetmeliğine göre EK-I de yer alan projeler hakkında "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu"kararını vermek Çevre Şehircilik Bakanlığına ait. Peki, ÇED olumlu kararı ne demek?

ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. ÇED raporu süreci tamamlanmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

ÇED Yeterlik Belgesinin süresi ne kadar Haberi

ÇED Yeterlik Belgesinin süresi ne kadar

ÇED Yeterlik Belgesinin süresi!

ÇED yeterlik belgesi, ÇED Başvuru Dosyası ve/veya ÇED Raporu ve/veya PTD hazırlama ve/veya ÇED Raporu izleme kontrolü yapma yetkisine sahip kurum/kuruluşlara verilen belge olarak tanımlanıyor.


ÇED Yeterlik Belgesinin süresi ve vize edilmesi

ÇED Yeterlik Belgesinin geçerlilik süresi verildiği tarihten itibaren dört yıldır.


ÇED Yeterlik Belgesi alan kurum/kuruluşlar vize süresi sona ermeden en geç bir ay önce mevcut ÇED Yeterlik Belgesi ve Tebliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), ve (g) bentlerinde belirtilen yeni başvuru yılına ait belgeler ile birlikte müracaat ederler. Müracaatlar Bakanlıkça değerlendirilir.


ÇED Yeterlik Belgesi alan kurum/kuruluşların vize müracaatında bulunmamaları halinde, ÇED Yeterlik Belgeleri geçersiz sayılır. Vize süresi dışında yapılan müracaatlar yeni müracaat olarak değerlendirilir.


ÇED Yeterlik Belgesi alan kurum/kuruluşlar, vize müracaatında, çalışan personellerinin Bakanlıkça ve/veya yetkilendirdiği...