03 / 05 / 2024

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ

ÇED Yeterlilik Belgesi alan kurum veya kuruluşun, vize süresi içerisinde ceza puanının 100'e ulaşması durumunda belgesi, 180 gün süreyle askıya alınacak. Ceza puanının vize süresi içerisinde 200 puana ulaşması durumunda ise belge iptal edilecek...

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ yayımlandı! 

ÇED Yeterlilik Belgesi alan kurum veya kuruluşun, vize süresi içerisinde ceza puanının 100'e ulaşması durumunda belgesi, 180 gün süreyle askıya alınacak. Ceza puanının vize süresi içerisinde 200 puana ulaşması durumunda ise belge iptal edilecek...

ÇED raporu yeterlilik belgesi için şartlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verme yetkisine sahip olma şartları değişti.

Mesleki yeterlilik belgesine sahip kaç inşaat var?

Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması ile ilgili sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer "Mesleki Yeterlilik Belgesi Yönetmenliğine göre ülkemizde kaç inşaat, şantiye çalışanı bu belgeye sahibidir?" diye sordu..

Mesleki yeterlilik belgesine malzeme üreticileri de el attı!

İnşaat sektöründe uygulamaya geçmesi ertelenen mesleki yeterlilik belgelerine malzeme üreticileri de el attı. Mesleki Yeterlilik Belgesi, işverene de avantaj sağlıyor.

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek!

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek, başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesine kavuşacak. Belgeyi alamayan inşaat ustaları ise 1 Ocak 2017'den itibaren inşaatlarda çalıştırılmayacak

Mesleki yeterlik belgesi olmayan her işçi için 500 lira ceza!

Çoğunluğu inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde faaliyet gösteren 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacaklar. Çalıştıran işveren ceza ödemek zorunda kalacak.

ÇED raporundan muafiyet!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporundan muafiyet nasıl olur?

ÇED raporunu kimler hazırlar?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporunu kimler hazırlar?

Demir Export'un ÇED raporu yargıya takıldı!

Demir Export’un siyanürlü altın madenciliği için aldığı ikinci ÇED olumlu kararı da yargıya takıldı. Mahkeme telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu. Şirketin daha önce hazırladığı ÇED raporu da iptal edilmişti.

Eçed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eçed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 Şubat 2015'te 10 bin TL sermaye ile Kartal'da, Harun Tekay Müdürlüğü'nde kuruldu.

Büyük Körfez Projesi'nin ÇED raporu son aşamaya geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin dip tarama ihalesiyle ilgili projenin ÇED sürecinde son aşamaya gelindiğini, kısa süre içinde olumlu haberler beklediklerini söyledi.

Göltaş Isparta ÇED süreci başladı!

Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Göltaş Göller Bölgesi Çimento Isparta ÇED süreci başladı.

İdris Güllüce ÇED ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, birkaç gün önce İzmir Barosunun bakanlık hakkında mahkemeye dava açması ve projelerine verilen ÇED raporları hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ Haberi

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yeterlilik Belgesi alan kurum veya kuruluşun, vize süresi içerisinde ceza puanının 100'e ulaşması durumunda belgesi, 180 gün süreyle askıya alınacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlilik Belgesi Tebliği Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, ÇED Yeterlik Belgesi başvurusu yapacak kurum ya da kuruluşların, kamu veya özel sektörde çevreyle ilgili konularda en az 5 yıl çalışmış ve en az 25 Proje Tanıtım Dosyası (PTD) ya da nihai ÇED raporu hazırlanmasında veya en az 10 ÇED raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında görev almış en az iki çevre mühendisini sürekli olarak istihdam etmeleri gerekecek.

Kurum ve kuruluşlar, çevre mühendisliği bölümü hariç olmak üzere, mühendislik veya mimarlık fakültesi mezunları, fizik, kimya,...