22 / 05 / 2024

çed yeterlilik belgesinin süresi ne kadar

çed yeterlilik belgesinin süresi ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporu alımını kolaylaştıracak, çevrecileri de kızdıracak düzenlemeler için harekete geçti. HES’ler, fabrikalar ve maden ocakları için verilen ÇED Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi üç yıldan dört yıla çıkarılıyor..

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ yayımlandı! 

ÇED Yeterlilik Belgesi alan kurum veya kuruluşun, vize süresi içerisinde ceza puanının 100'e ulaşması durumunda belgesi, 180 gün süreyle askıya alınacak. Ceza puanının vize süresi içerisinde 200 puana ulaşması durumunda ise belge iptal edilecek...

ÇED raporu yeterlilik belgesi için şartlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verme yetkisine sahip olma şartları değişti.

Niyazi Gültekin: İnşaat sektörü durma noktasına gelebilir!

26 Mayıs'ta başlayacak olan 'Mesleki Eğitim Yeterlilik Belgesi' bulundurma zorunluluğu ile ilgili açıklamada bulunan (KAMDER) Başkanı Niyazi Gültekin mesleki yeterlilik belgesinin özel kurumlar tarafından verilmesinin doğru olmadığını savundu.

ÇED raporundan muafiyet!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporundan muafiyet nasıl olur?

ÇED raporunu kimler hazırlar?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporunu kimler hazırlar?

Demir Export'un ÇED raporu yargıya takıldı!

Demir Export’un siyanürlü altın madenciliği için aldığı ikinci ÇED olumlu kararı da yargıya takıldı. Mahkeme telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu. Şirketin daha önce hazırladığı ÇED raporu da iptal edilmişti.

Eçed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eçed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 Şubat 2015'te 10 bin TL sermaye ile Kartal'da, Harun Tekay Müdürlüğü'nde kuruldu.

Büyük Körfez Projesi'nin ÇED raporu son aşamaya geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin dip tarama ihalesiyle ilgili projenin ÇED sürecinde son aşamaya gelindiğini, kısa süre içinde olumlu haberler beklediklerini söyledi.

Göltaş Isparta ÇED süreci başladı!

Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Göltaş Göller Bölgesi Çimento Isparta ÇED süreci başladı.

İdris Güllüce ÇED ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, birkaç gün önce İzmir Barosunun bakanlık hakkında mahkemeye dava açması ve projelerine verilen ÇED raporları hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Barosu ÇED Yönetmeliği iptal davası açtı!

İzmir Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliği belirleniyor. Peki, ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

çed yeterlilik belgesinin süresi ne kadar Haberi

çed yeterlilik belgesinin süresi ne kadar


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporu alımını kolaylaştıracak, çevrecileri de kızdıracak düzenlemeler için harekete geçti.


Hazırlıkları süren çalışmaya göre başvuru yapan şirketin bir vize süresi içinde uyarı yapmadan 60 ceza puanı dolunca iptal edilen Yeterlilik Belgesi için esneklik getiriliyor. HES’ler, fabrikalar ve maden ocakları için verilen ÇED Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi üç yıldan dört yıla çıkarılıyor. Bakanlık bu amaçla dört yıl önce çıkarılan ÇED Yeterlilik Belgesi Tebliği’ni değiştiriyor. Başvurular 15 gün içinde değerlendirilecek. Başvuruda eksiklik olması halinde durum kuruma bildirilerek en geç 15 gün içinde tamamlaması istenecek.


EKSİKLER VE İPTAL ŞARTLARI

BELİRTİLEN sürede eksiklerini tamamlamayanın ÇED Yeterlik Belgesi başvurusu geçersiz sayılacak. Proje sahibinin; izleme, kontrol çalışmasının bırakıldığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Belgesi bulunan bir kurumla yeni sözleşme yapması gerekecek.


70’İN...