29 / 04 / 2024

çed yönetmeliği değişiklik

çed yönetmeliği değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

AVM'ler ÇED'den muaf olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu..

AVM ve golf sahaları için ÇED zorunluluğu kaldırıldı!

ÇED Yönetmeliği’nde tartışmalı değişikliklere gidildi. Toplu konut, kentsel dönüşüm ve orman alanlarının dönüştürülmesi ile AVM projeleri için ÇED raporu zorunluluğu kaldırıldı. ÇMO Başkanı Bozoğlu, konu hakında açıklama yaptı...

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 2014 Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugün 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ÇED süreci nasıl işler, neleri kapsar? İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

Tapu Kadastro Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği'nde değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı...

Hazine Taşınmazları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Hazine Taşınmazları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

OSB Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi... 

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2018!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı... 

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yönetmeliğin yürürlük tarihi ertelendi..

Kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Tapu ve Kadastro Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2018!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler..

Planlı alanlar imar yönetmeliğinde değişiklik!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelikte yapı projelerini inceleyecek kişinin tanımlamasına yer verildi..

Tarım arazilerinin korunması yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Tarım arazilerinin korunması yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

çed yönetmeliği değişiklik Haberi

çed yönetmeliği değişiklik


Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  


Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, ÇED Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, daha önce açılan davalara istinaden yürütmesi durdurulan maddeler ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen kararlar dikkate alınarak yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve ayrıca ÇED sürecinin daha hızlı ve etkin yürütülebilmesi amacıyla Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) tarafından alınan kararların yönetmeliğe yansıtılması amacıyla gerçekleştirildi. 


Bu kapsamda, ÇED kararı alınmadıkça projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı, kullanım ruhsatı verilemeyeceği, proje için yatırıma başlanamayacağı ve ihale edilemeyeceğine yönelik düzenlemede yeni bir esnetmeye gidildi. 


Söz konusu süreçler tamamlanmadan izin ve lisanslara başvurulamadığı, bu nedenle yatırıma başlama süreçlerinin uzadığı eleştirilerini dikkate alan bakanlık, yönetmeliğe "Bu yönetmeliğe tabi projeler...