28 / 04 / 2024

çed yönetmeliğinde yeni yasa

çed yönetmeliğinde yeni yasa

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hukukçuların itirazları sonucunda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin iptal edilen veya yürütmesi durdurulan maddelerini yeniden yönetmeliğe dâhil etmek için hazırlanıyor.

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30790 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30789 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği!

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımladı. 

Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30666 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde değişiklik 2019!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2018!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı... 

İstanbul İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2018!

İstanbul İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler...

çed yönetmeliğinde yeni yasa Haberi

çed yönetmeliğinde yeni yasa

Çevre Bakanlığı, iptal edilen maddeleri yeniden ÇED yönetmeliğine koymaya hazırlanıyor. Taslak kabul edilirse AYM’nin iptal ettiği ÇED muafiyeti de geri gelecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hukukçuların itirazları sonucunda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin iptal edilen veya yürütmesi durdurulan maddelerini yeniden yönetmeliğe dâhil etmeye hazırlanıyor. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü önceki gün internet sayfasında yayınladığı yeni yönetmelik taslağını görüş ve önerilere açarken, geçtiğimiz hafta Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan maddeler ile Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 3 Temmuz’da iptal edilen dev projelere ÇED muafiyeti sağlayan geçici madde taslakta yeniden yerlerini aldılar.


SORUMLULUK ÖZEL ŞİRKETLERE

Danıştay 14. Dairesinin yürütmesini durdurduğu 2. maddenin 1. fıkrasının c bendi ile 4. maddenin 1. fıkrasının b, i ve p bentleri yeni taslakta olduğu gibi korundu. Böylelikle yönetmelik...