09 / 05 / 2024

Çekirge İntam

Çekirge İntam

İntam'da dönüşüm için kollar sıvandı.Senelerdir çözüm bulunamayan İntam'da Büyükşehir Belediyesi hak sahipleriyle anlaşma sağlayarak projeyi oluşturdu, idari şartname ve sözleşme hazırlanarak yatırımcı ihalesine çıkıldı.

Mrtcyapı İnşaat Demir Çelik Plastik Ham Madde Elektrik Elektronik ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mrtcyapı İnşaat Demir Çelik Plastik Ham Madde Elektrik Elektronik ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi  Murat Can Çekirge tarafından Başakşehir'de kuruldu.

Sahil bölgelerindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında sahil bölgelerinde devam eden kaçak yapı çalışmalarını kaleme aldı.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Marmaris'te kaçak yapı soruşturması için karar!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında Marmaris'te başlayan kaçak yapı soruşturmasını kaleme aldı. 

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Yurt diye inşa edilen evler el altından mı satılıyor?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında müteahhitler inşa ettikleri yurt diye inşa ettikleri evleri el altından satmaya çalıştıklarını kaleme aldı.

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

İzmir'de yıkılan binanın arazisi tarla çıktı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Hürriyet köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında; İzmir'de yıkılan binalardan birinin sulak arazi üzerine inşa edildiğini dile getirdi.

Adil Karaismailoğlu: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz!

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge bugünkü yazısında bisiklet yollarını kaleme aldı. İşte "Ulaştırma Bakanı: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz" başlıklı o yazı...

Vesret Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vesret Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Çekirge ve Serkan Güner ortaklığında kuruldu.

Bursa Yeni Çelik Palas Otel'in imar planları askıda!

Bursa'nın Çekirge bölgesinde bulunan Yeni Çelik Palas Oteli arazisinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı, Osmangazi Bedediye Meclisi’nde konuşuldu.

Göztepe'nin yeni stadında son durum!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Çekirge bugünkü yazısında 60 milyon liraya mal olan stat projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çekirge İntam Haberi

Çekirge İntam


Çekirge'de 2006 yılında yaşanan heyelanın ardından göçen İntam'da dönüşüm için kollar sıvandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ağır hasarlı olduğu için boş duran ve geçtiğimiz yıl yıkılan İntam 99 bloku ile birlikte boş kalan alanda kentsel dönüşüm yapılacak. Büyükşehir tarafından bu kapsamda ihaleye çıkıldı. 



70.1 MİLYON LİRA BEDEL 

2 Aralık'ta yapılacak ihaleye göre Büyükşehir, arsa satış karşılığı gelir paylaşımı esasına dayalı proje için 70.1 milyon lira tutarında genel bedel oluşturdu. Proje, toplam 91 konut, 62 ofis, 10 mağaza, otopark ve tesisat odaları için de 3 bodrum katından oluşuyor. Tek blok olarak tasarlanan yapıda ilk 2 katın mağaza, 9 kattan 12 kata doğru da kademeli olarak konut ve büro yapılması düşünülüyor. Yerel yönetim yatırımcı gelirinden yüzde 3.2 pay alacak. 



İhale şartları

İhaleye katılacak yatırımcılardan en az...