27 / 04 / 2024

çekme mesafesi hesabı

çekme mesafesi hesabı

Çekme mesafesi, iki bina arasındaki yaklaşma mesafesi olarak tanımlanıyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı alanlar imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre çekme mesafesi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Çekme mesafeleri 2017!

Çekme mesafesi, planda ve yönetmelikte belirtilmiş olan yapının komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği sınır oluyor. İşte çekme mesafeleri 2017..

Devlet katkılı konut hesabı nasıl açılır?

Devlet destekli konut hesabı açanlar birikim oranına ilaveten yüzde 20’ye yakın destek alıyor. Peki konut hesabı nedir, nereden ve nasıl açılır? Soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

Çeyiz ve konut hesabı katkısı ile 42 bin 112 lira destek!

Bankada düzenli birikim yapıp evlenenlere ve ilk evini alanlara devletten maddi katkı var. Çeyiz hesabı ile 15 bin 575, konut hesabı ile 5 bin 481 liraya varan destek söz konusu. Çiftler bunlardan ayrı ayrı yararlanıp, tutarı 2’ye katlayabiliyor

7 bin kişi konut hesabı açtırdı!

Ev sahibi olmayanların konut edinmelerine destek amacıyla başlatılan "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı" uygulaması kapsamında 4 ayda 7 bin kişi bankalarda konut hesabı açtırdı.

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016..

Ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

Adana'daki otopark alanına yasalara aykırı imar düzenlemesi!

Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, otopark alanı olarak ayrılan yerde paralı otopark hizmeti verecek. Bu iş için sokağın bir bölümü kapatıldı, diğer sokakta çekme mesafesi ihlal edildi.

11 soruda Konut Hesabı!

Devlet ilk kez ev alacak olanlara bankada Konut Hesabı açtırması halinde 15 bin TL'ye varan destek sağlayacak. Bunun için hesaba en az üç yıl düzenli para yatırılması gerekiyor.

Konut hesabına yüzde 20 devlet desteği!

Devlet ve bankalar bir araya gelerek konut piyasası için yeni bir ürün geliştirdiler. Uzun vadeli TL konut hesabını açacak olanlara devlet birikimlerinin yüzde 20’si oranında destek sağlayacak. Hesabı açmanın şartı ilk kez konut sahibi olmak.

Devlet destekli konut hesabı açtırma adımları!

Konut devlet hesabı açarak, minimum 3 sene boyunca para biriktiren kimselere maksimum 15 bin TL yardım yapılıyor. İşte devlet destekli konut hesabı açtırma adımları..

İki haftada 1.000 kişi konut hesabı açtırdı!

15 bin liraya kadar devlet katkısı sunan Konut Hesabı'na büyük ilgi... Aile Bakanı Kaya, "26 Ağustos'tan bu yana açılan hesap sayısı bini aştı" dedi. Başbakan Yardımcısı Şimşek de, "Ülke, tasarrufla ileriye taşınacak" diye konuştu.

çekme mesafesi hesabı Haberi

çekme mesafesi hesabı

Çekme mesafesi nasıl hesaplanır?

Çekme mesafesi, iki bina arasındaki yaklaşma mesafesi olarak tanımlanıyor. Planlı alanlar imar yönetmeliği esaslarına göre, binaların ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafeleri en az 5 metre olması gerekiyor. Yan bahçe mesafesi 3 mette iken; arka bahçe mesafesi de yine 3 metre olarak tespit ediliyor.


Yan ve arka bahçe mesafeleri; tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan bodrum katları da dahil, 4’ten fazla katlı binalarda 4 katın üzerindeki her kat için (0.50) m. artırılır.


Yan ve arka bahçe mesafelerinin hesabında dikkate alınacak kat adedi o cephede kısmen veya tamamen tabii veya tesviye edilmiş zeminin altında kalan katlar hariç diğer katların toplam yüksekliğinin üçe bölünmesi ile bulunur. 


(2.50) m.'yi aşan artık değerler 1 kat adedine tekabül eder.

Bina yüksekliği hesabında,...