17 / 05 / 2024

Çekül Akademi

Çekül Akademi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Çekül Akademi işbirliği ile gerçekleştirilen ve üç gün sürecek olan “Kent Bütününde Kültürel Mirasın Yenilenmesi: Selçuklu Modeli” çalıştayı başladı.

Sakarya'da "Kentsel Dönüşüm" atağı! Sakarya'da dönüşüm başlıyor...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, kamuoyu ile paylaştıkları projelerin, senelerin birikimi ve alanında uzman bilim insanlarının çalışmaları ile hazırlandığını ve her bir projenin de gerçek ölçeklerde, gerçek yerlerinde planlandığını açıkladı.

Mimarın İlk Yapısı Ödülü için başvurular başladı!

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri kapsamında gerçekleştirilen “MİMARIN İLK YAPISI” için başvuru süreci başladı.

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu yarışması için başvurular başlıyor!

27'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi 1 Mayıs'ta başlıyor. Yarışmacılar 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri için başvurular başladı!

29'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi başladı. 31 Mayıs’a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Genç mimarlar ‘Altın Çekül mimarlık ödülleri’ için yarışıyor!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak bilinen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ bu yıl 4 kategoride düzenleniyor.

29. Altın Çekül başvuruları 15 Nisan'da başlıyor!

‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Ödülleri’ bu yıl Yapı Kataloğu çatısı altında 29. kez düzenlenecek. Yarışma Başvuruları 15 Nisan'da başlıyor...

Sühran Aras gayrimenkulde gerçek lüks uzmanları yetiştiriyor!

Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yapılan tüm mülkler için kullanılan lüks kavramının giderek içinin boşaldığını söyledi. Aras, Uluslararası standartlarda lüks sayılabilecek gayrimenkuller için gerçek lüks uzmanları yetiştirme programının öncülüğünü yaptı...

100'üncü yılın model kenti Gölbaşı!

Cumhur İttifakı’nın Gölbaşı Belediye Başkan adayı Ramazan Şimşek, “İlçemizin tüm potansiyelini ve ihtiyacını biliyoruz. ‘100. Yılın Model Kenti Gölbaşı’ vizyonumuza erişeceğimize inancımız tamdır'' diye konuştu.

25. Altın Çekül Ödülleri sahiplerini buldu!

“Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” ve “Altın Çekül Fikir Ödülü” kazananları açıklandı. 1991 yılından bu yana düzenlenen yarışma Türk Yapı sektöründeki yeni ürün ve teknolojileri, özgün fikirleri desteklemek amacıyla düzenleniyor.

Altın çekül ödüllerine başvurular başladı!

2017’nin en iyi yapı malzemesi seçilecek. Altın çekül ödüllerine başvurular başladı. 

25. Altın Çekül Ödülleri başvuruları başladı!

Yapı-Endüstri Merkezi’nin düzenlediği, yapı malzemesi alanında yeni ürün, teknoloji ve fikirleri desteklemek amacıyla düzenlenen 25. Altın Çekül; “Yapı Ürün Ödülü” ve “Fikir Ödülü”ne başvurular başladı.

24. Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Fikir Ödülü açıklandı!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 24.sü düzenlenen “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” ve “Altın Çekül Fikir Ödülü” kazananları açıklandı.

Ekılıç İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekılıç İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Rabia Koca imzasıyla kuruldu.

Çekül Akademi Haberi

Çekül Akademi

Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Çekül Akademi’nin de katkıları ile gerçekleştirilen “Kent Bütününde Kültürel Mirasın Yenilenmesi: Selçuklu Modeli” konulu çalıştay Anemon Otelde başladı. 40 şehirden konusunda uzman mimarlar, şehir plancıları ve Kudep Temsilcilerini Konya’da buluşturan çalıştay üç gün sürecek. Çalıştayda, “Somut olmayan kültürel mirasın yaşatılması”, “Güçlü geçmişten yarınlara; Gelişen Sille’nin öyküsü”, “Kaybolan hafızasını arayan kent Sille: Koruma açmalı imar planı”, “Büyük Selçuklu Mirası ve Fotoğraf Albümleri uygulamaları” gibi konu başlıkları ile Selçuklu’da kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalar anlatılacak. Çalıştay inceleme gezileri ile devam edecek.

Konya’nın kadim bir başkent olduğunu ifade ederek çalıştayın açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Anadolu Selçuklularına 200 yıl başkentlik yapmış bir şehirdeyiz. Bunun yanında şehrimiz çok önemli...