27 / 04 / 2024

Celal Koloğlu müteahhit açıklaması

Celal Koloğlu müteahhit açıklaması

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu İnşaat sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğinin son dönemde yaşanan kazalarla daha dikkat çekici hale geldiğine vurgu yaptı..

Müteahhit Ali Ağaoğlu’nun borsa keyfi! Şirketinin değeri 13 gün art arda tavan yaparak 22 milyara yaklaştı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun geçtiğimiz 2 hafta önce halka arz edilen şirketinin hisseleri 13 gün peş peşe tavan yaparak piyasa değerini 21.6 milyar liraya çıkardı.

Kemerli müteahhit tanıkken borçlu oldu, tüm mal varlığına haciz konuldu!

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2006 yılında bir müteahhidin tamamlandığı inşaata ortak olan Haşim Hasanoğlu, müteahhidin üçüncü ortakla arasında yaşanan davada tanıkken, ilerleyen süreçte borçlu oldu.

Celal Koloğlu'ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada "Milletin zaferiyle sonuçlanan hain darbe girişimi, bir ve beraber olduğumuzda ne kadar güçlü, ne kadar büyük ve ne kadar güzel bir ülke olduğumuzu ortaya koymuştur." dedi.

Celal Koloğlu'ndan iş dünyasına 'umutsuzluğa kapılmayın' mesajı!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada "İş dünyası olarak bize düşen birlik olmak, umutsuzluğa kapılmadan çalışmalarımızı sürdürmek ve istihdamın korunması için gereken hassasiyeti göstermektir" dedi

Celal Koloğlu'dan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine destek!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu,  "Devletimiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma hayatı için son derece kıymetli tedbir ve teşvikleri içeren düzenlemeleri de ivedilikle hayata geçirdi." dedi.

Celal Koloğlu'ndan deprem açıklaması!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Celal Koloğlu, Elazığ'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koloğlu;"Yeni konutları depreme dayanıklı inşa ederken mevcut yapıları da depreme dayanıklı hale getirmek mecburiyetindeyiz."dedi.

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

Gayrimenkul sektöründeki müteahhit sayısı azalmalı!

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün gelecek hedeflerine ulaşması için müteahhit sayısının azalması gerektiğine dikkati çekerek,

Müteahhit Cafer Çelik'i öldüren oğlu ve arkadaşına müebbet!

Müteahhit Cafer Çelik'i, başına çekiç ve merdaneyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan oğlu Kadir Çelik ile arkadaşı Sinan Civik'e "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Müteahhitlerden Yeni Ekonomi Programı'na destek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada "Reform paketi, ekonomide uzun vadede yapısal dönüşümü hedefleyen ve 2019'da atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası niteliğinde" dedi.

İNTES'ten müteahhitlik düzenlemesine destek

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, "Sadece belirli kriterlere sahip müteahhitlerin kentsel dönüşüm uygulamaları yapabilmesiyle inşaatlar yarım kalmayacak, Türkiye kazanacak." diye konuştu.

Müteahhit Yaşar Tavukçuoğlu vefat etti!

Müteahhit Yaşar Tavukçuoğlu vefat etti. Tavukçuoğlu ailesi taziye ilanı yayınladı. Merhumun cenazesi Samandıra Merkez Mezarlığı'na defnedilecek.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Celal Koloğlu müteahhit açıklaması Haberi

Celal Koloğlu müteahhit açıklaması

İnşaat sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğinin son dönemde yaşanan kazalarla daha dikkat çekici hale geldiğine vurgu yapan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, ihmal konusunun kazaların en önemli sebeplerinden biri olduğuna değindi. 

Meclis'te bulunan kanun teklifine göre tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik belgesinin bu yıl zorunlu hale getirileceğine dikkat çeken Koloğlu, "Artık ehil olmayanlar sektörde çalışamayacaklar" dedi. Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği konusunda kurumsallaşma açısından doğru bir yolda olduğunu kaydeden Celal Koloğlu, yasaları uygulayan insanların iyi niyetli olmasının yasa yapmaktan daha önemli olduğuna değindi. 


Kazalarda sorumluların iyi tespit edilmesi gerektiğine vurgu yapan Koloğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ödüllendirmenin sistemin bir parçası haline getirilmesi gerektiği önerisinde bulundu. "Her önüne gelenin müteahhit olabildiği bir sistemde çalışıyoruz. Müteahhitlik karnesini geçmişte eleştirirdik,...