18 / 06 / 2024

Çelik boru kullanılmayan isale hatları

Çelik boru kullanılmayan isale hatları

Bodrum’dan sonra Bolu’da su iletim hattında meydana gelen patlama bu hatlarda kullanılan boruları tekrardan gündeme taşıdı. Patlama, yerel yönetimler tarafından sırf ucuz olduğu için tercih edilen boruların sebep olduğu ne ilk ne de son örnek...

45 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 2 Nisan 2023 fiyat listesi!

Çelik evlerin kullanımı son dönemde bir hayli arttı. Bu yapıları yaptırmak isteyenlerde ilk olarak kullanım ömrü ve maliyeti hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konudaki detaylar!

Çelik ev kullanışlı mı? Çelik ev soğuk olur mu?

Çelik evler, son dönemin en popüler yapılarından biridir. Çelik evde yaşamanın ne kadar sağlıklı olduğu, kullanışlı olup olmadığı soruları da sıkça sorulmaktadır. İşte tüm bu soruların yanıtları!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Nevşehir’de kullanılmayan binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesiyle, kentin estetiğine zarar veren ve kullanılmayan binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Mersin'de kullanılmayan binada çökme!

Mersin'de sit alanı olarak belirlenen ve kullanılmayan 2 katlı bina çöktü.

Ege'nin kullanılmayan arazileri tarıma kazandırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa ve Uşak'ta 45 bin 564 hektar alanda hayata geçirilen arazi toplulaştırma çalışmalarıyla kullanılamayan alanlar ekonomiye kazandırıyor.

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

Atakule GYO kullanılmayan yeni pay alma haklarını birincil piyasada sattı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın birincil piyasada gerçekleşen halka arz işlemleri kapsamında, yeni pay alma hakkı kullanımı sonrası kalan payların tamamı bugün satıldı...

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Özderici GYO'dan kullanılmayan rüçhan hakkı tutarına ilişkin açıklama!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kullanılmayan rüçhan hakkı tutarına ilişkin açıklama yayınladı. 

Çelik ev kullanımı artmalı!

1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde Türkiye’de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.

Çelik boru kullanılmayan isale hatları Haberi

Çelik boru kullanılmayan isale hatları

Güvenilirliği gözetilmeyen borular hem can hem de mal güvenliği için büyük tehdit oluşturuyor. Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD), su iletim hatlarında gerek güvenlik gerekse kullanım ömrü açısından tercih edilmesi gereken en uygun boru çeşidinin çelik borular olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. 


Yerel yönetimler tarafından su iletim hatlarında ucuz olduğu için tercih edilen borular hem can hem de mal güvenliğini tehdit ediyor. En son geçtiğimiz Pazar günü Bolu’da içme suyu ana isale hattında meydana gelen patlama bu tarz projelerde kullanılacak en doğru malzemenin ne olduğu tartışmalarını tekrardan başlattı. Yerel yönetimlerin su iletim hatlarında kullanılacak malzemeyi seçerken sadece maliyete odaklanması birçok sorunu beraberinde getiriyor. Projelerde kullanılacak boru seçilirken bir yanda işletme güvenliği diğer yanda ise kullanım ömrü kriterlerinin dikkate alınması büyük önem...