20 / 07 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara uyarısı: Bölge gerildi!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara uyarısı: Bölge gerildi!

Balıkesir açıklarında saat 22.26'da meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bölge gerildi" dedi.




Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, hem mega kent İstanbul hem de çevre illerden hissedildi. Marmara'da yaşanan depremden kısa bir zaman sonra da Tekirdağ'ın Güzelkoy açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Tekirdağ açıklarındaki deprem sonrasında resmi X hesabı https://twitter.com/ovgunaercan  üzerinden açıklama yaptı

Prof. Dr. Övgün Ercan, "19 Temmuz 22.26’da Marmara Adası kuzey batısında Kuzey Anadolu Kırığının Tekirdağ kolu üzerinde 4,2 km derinde olan M4,1’lik küçük deprem, bölgenin gerildiğini gösterir" diyerek, "Ancak, beklenen büyük depremin yakınlaştığını, ya da ayak sesleri olduğunu göstermez. Sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın yaptığı paylaşım şu şekilde:


19 Temmuz 22.26’da Marmara Adası kuzey batısında Kuzey Anadolu Kırığının Tekirdağ kolu üzerinde 4,2 km derinde olan M4,1’lik küçük deprem, bölgenin gerildiğini gösterir. Ancak, beklenen büyük depremin yakınlaştığını, ya da ayak sesleri olduğunu göstermez. Sıkıntı yok.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın yaptığı paylaşıma şu yorumlar geldi:

 

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alabilirsiniz!

Moody's Türkiye'nin kredi notunu iki puan birden yükseltti!

İstanbul'daki dev AVM için iflas yolu açıldı!


Geri Dön