20 / 07 / 2024

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alabilirsiniz!

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alabilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümde maliklerin haksız ödedikleri vergi ve harçların iade edileceğini kaydetti.




İstanbul depremine yönelik uyarılar peş peşe gelirken, herhangi bir deprem bile yaşanmadan yerle bir olan binalar, kentin kentsel dönüşüm ihtiyacını daha da gözler önüne serdi. Mega kent İstanbul'da toplamda 600 bin konutun acilen dönüşmesi gerektiği belirtilirken, pek çok kişi de kentsel dönüşüm ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. 

Ev sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden bu kez de kentsel dönüşüm ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu paylaşımında kentsel dönüşümde maliklerin haksız ödedikleri vergi ve harçların iade edileceğini kaydetti.


Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:

Kentsel Dönüşümde Maliklerin Haksız Ödedikleri Vergi ve Harçlar İade Edilir!

Malikler genellikte süreç boyunca noter harcı, kadastro harcı, damga vergisi vb harçlarını ödediği görülmektedir. Ancak yasa gereğince malikler işbu harçlardan muaftır. Muaf olunan harçlar aşağıdaki gibidir. Aşağıda açıklanan harçların, başvuru ve mahkeme yoluyla iadesi mümkündür! 

– Harçlar Kanunu’nun 38. maddesi uyarınca alınan noter harçları,

– Harçlar Kanunu’nun 57. maddesi uyarınca alınan tapu ve kadastro harçları,

– 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 79., mükerrer 79., 80. ve ek 1. maddeleri uyarınca belediyelerce alınan harçlar,

– Damga Vergisi Kanunu uyarınca damga vergisine tâbi kâğıtlar sebebiyle alınan damga vergisi,

– Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu uyarınca alınan veraset ve intikal vergisi,

– Kullandırılacak kredilerden dolayı lehe alınacak paralar sebebiyle Gider Vergileri Kanunu uyarınca alınması gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi,

– Kurum ve kuruluşlarca döner sermaye ücreti adı altında alınan bütün ücretler ile riskli olarak tespit edilen yapı ile bu yapının yerine yapılacak yeni yapıya ilişkin olarak belediye meclisi kararı ile belirlenen ve alınan her türlü ücret.

 

İstanbul'daki dev AVM için iflas yolu açıldı!

Kredi ile ev alacaklar dikkat! 3 milyon TL'nin geri ödemesi hesaplandı! Hangi banka en uygun konut kredisi veriyor?

Vakıfbank'tan yeni emekli promosyonu kampanyası! SSK ve Bağkur emeklisine 24 bin TL ödeme!


Geri Dön