20 / 07 / 2024

İstanbul'daki dev AVM için iflas yolu açıldı!

İstanbul'daki dev AVM için iflas yolu açıldı!

Ülkemizdeki ekonomik krizden derinden etkilenen bir şirket için daha iflas yolu açıldı. Mega kent İstanbul’da yer alan ve 235 mağazayı da içerisinde bulunduran alışveriş merkezinin konkordato davası dün sonuçlandı. İşte konu ile ilgili detaylar…




Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz pek çok şirketi de etkilemeye devam ediyor. Büyük şirketlerin dahi derinden savaştığı ekonomik krizde iflas haberleri de peş peşe geliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre son olarak İstanbul Bayrampaşa’da 14 sene önce hizmete açılan ve içerisinde 235 mağazayla bir otel barındıran Ora Alışveriş Merkezi, açıldıktan sadece bir sene sonra kapandı.

Halk TV'nin aktardığı habere göre, o tarihten bu yana alacaklılarına ödeme yapmayan alışveriş merkezinin avukatlarının iki sene önce açmış olduğu konkordato davası dün sonuçlandı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, Ora Alışveriş Merkezi'nin avukatları konkordato projesinin onaylanmasını talep etti.

İstanbul daki dev AVM için iflas yolu açıldı!

"12 SENEDİR ALACAKLARIMIZI ALAMIYORUZ"

Aktarılan bilgilere göre alacaklı şirketlerin avukatları da konkordato talebinin reddedilmesini talep etti. Ziraat Bankası avukatları, “12 senedir alacağımızı alamadık. Konkordatonun başarı şansı yok. Firma 10 senedir  tedbir kararları ile korunuyor. Borçlu şirket kötü niyetli” diyerek itirazlarını gösterdi.

EN BÜYÜK ALACAKLI ZİRAAT BANKASI

Batık durumda olan İstanbul Bayrampaşa'daki Ora Alışveriş Merkezi'ndeki pek çok kişi ve kurum alacaklı konumunda. En büyük alacaklı da Ziraat Bankası ve bankanın alacağının 300 milyon Euro'yu bulduğu belirtiliyor.


400 MİLYON DOLAR MALİYETLE AÇILMIŞTI

İstanbul Bayrampaşa'daki Ferhatpaşa Çiftliği arazisinde 70 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen ve toplamda 360 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan Ora Alışveriş Merkezi, 24 saat canlı bir şehir kesiti şeklinde tasarlanmıştı. Ora Arena, Ora Temalı Park, Ora Convention, Ora Outlet ve Ora Otel konseptlerini buluşturan söz konusu proje, aynı mimari çerçevede farklı fonksiyonları da birleştirdi. Söz konusu projede kafeler, restoranlar, 500 kişilik açık hava tiyatrosu, 4 bin metrekarelik geniş bir meydan ve 3 bin araç kapasiteli kapalı otopark da yer alırken, projenin maliyeti 400 milyon dolar şeklinde belirtildi.

60 MİLYON DOLAR CİRO HEDEFLİYORDU

Ora Alışveriş Merkezi bünyesinde 4 yıldızlı Crowne Plaza ve 3 yıldızlı Holiday Inn Express otelleri de yer alıyordu. Ülke ekonomisine yıllık 750 milyon dolarlık bir katkı sağlaması hedeflenen proje, senede yaklaşık olarak 2 bin 500 kişiye istihdam yaratmayı, 13.5 milyon ziyaretçi çekmeyi ve 60 milyon dolar ciro elde etmeyi hedefliyordu.

*Görseller temsilidir.

Vakıfbank'tan yeni emekli promosyonu kampanyası! SSK ve Bağkur emeklisine 24 bin TL ödeme!

TOBB, Yedi Mavi'deki 356 konutun satışına başladı! Hemen teslim, peşin fiyatına 12 ay vade sıfır faiz avantajıyla!

KİPTAŞ Mihmandar Projesi teslim edildi!


Geri Dön