29 / 04 / 2024

çelik ihracatçı birlikleri

çelik ihracatçı birlikleri

Türk çelik sektörü 2014 yılının yarısını değerde 8,07 milyar dolar, miktarda ise 10,6 milyon ton ihracat ile tamamladı. Sektörün en önemli ihracat pazarlarından biri olan Ortadoğu’da yaşanan düşüşler, diğer bölgelere olan ihracatla telafi ediliyor.

İstanbul İhracatçı Birlikleri 7 Milyar 500 milyon dolarlık ihracat yaptı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yılın ilk sekiz ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla, ihracatını yüzde 4.6 oranında artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda yaklaşık 7 milyar 500 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

İş arayanlar dikkat! Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Personel Alımı yapıyor! İşte başvuru şartları…

İş arayanlar bu haberi kaçırmayın. Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine sözlü sınavla 18 Uzman Yardımcısı alınacağı ifade edildi. İşte detaylar…

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden Avrupa'nın tutumuna eleştiri!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerinde damping yapılıp yapılmadığını belirlemek üzere başlattığı soruşturmayla ilgili konuştu....

Adnan Aslan: Çelik ihracatı Nisan'da yüzde 35 düştü, üretime ara verilebilir!

ÇİB Başkanı Adnan Aslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle sektör ihracatının Nisan'ın ilk 20 gününde yüzde 35 civarı gerilediğini belirtti...

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

çelik ihracatçı birlikleri Haberi

çelik ihracatçı birlikleri

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre yedi aylık dönemde; Türkiye’nin Ortadoğu Bölgesi’ne gerçekleştirdiği çelik ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 21,4 oranında gerilerken, AB ülkelerine yapılan ihracat yüzde 9,3 oranında arttı. Irak özelinde Ortadoğu’da yaşanan ihracat düşüşü ise çelik sektörüne yılsonu hedefinde yüzde 6 oranında bir revizyon getirdi.

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı Ocak-Temmuz dönemi verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 azalış ile 8,07 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 6,7 düşüş ile 10,6 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik sektörünün ihracatına, diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye’nin yedi aydaki toplam çelik ihracatı; miktar bazında 11,1 milyon ton; değer bazında ise 9,5 milyar dolara ulaştı.

Yedi...