02 / 05 / 2024

Cemil Meriç

Cemil Meriç

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğduğu ev restorasyon çalışmalarının ardından "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.Mekanda Cemil Meriç'in kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.

Cemil Meriç'in evi müzeye dönüştürülüyor!

Göçmen bir ailenin çocuğu olarak Hatay' ın Reyhanlı ilçesinde dünyaya gelen yazar, çevirmen ve de eğitimci Cemil Meriç'in yaşadığı ev, müzeye dönüştürülmek için restore ediliyor...

Cemil Meriç'in doğduğu ev müze oluyor!

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, yazar Cemil Meriç'in Hatay'da doğduğu evin müze olacağını söyledi...

İstanbul Ümraniye'de satılık gayrimenkul fırsatı! Ümraniye Belediyesi duyurdu! 

Ümraniye Belediyesi, İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Esenkent, Esenşehir ve Cemil Meriç mahallelerinde yer alan 3 gayrimenkulü 915 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Ümraniye'de 4 bin 576 metrekarelik arsa 22.8 milyon TL'ye icradan!

T.C. İstanbul Anadolu 19. İcra Dairesi, İstanbul Ümraniye'de Cemil Meriç Mahallesi 112 ada 2 parselde yer alan 4 bin 576 metrekarelik arsayı icradan 22 milyon 880 bin TL'ye satıyor...

Ümraniye'de 22.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. İstanbul Anadolu 19. İcra Dairesi, İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Cemil Meriç Mahallesi, Alemdağ Caddesi, 112 ada 2 parselde yer alan 2 katlı çelik yapı ve 1 adet binayı 22 milyon 880 bin TL'ye satıyor...

Ümraniye 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, A. Dudullu (Cemil Meriç) Mahallesi, 851 Ada, 1 Parsel İle Bir Kısım Kadastral Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ümraniye nazım imar planına ilişkin itiraz planı askıda!

Ümraniye İlçesi, Adem Yavuz - Aşağı Dudulu - Cemil Meriç - Huzur - Ihlamur Kuyu parseller ve Yukarı Dudullu Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı.

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye Adem Yavuz - Aşağı Dudullu - Cemil Meriç - Huzur - Ihlamurkuyu - Parseller ve Yukarı Dudullu Mahalleleri kısmi Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı..

Kocaeli Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'ni hizmete açtı.

Meri imar planı nedir?

"Açıklanamayan husularda meri imar planı geçerlidir." gibi imarla ilgili birçok hükümde geçen meri imar planı ne anlama geliyor?

Cemil Pehlevan: Tarım arazileri yok olmasın!

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, tarım arazileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlevan, yeni arazi bulma amacının tarım arazilerinin yok ettiğini söyledi.

Sakarya'nın yeni yurt binası hizmete girdi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor, bu kapsamda Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde hayata geçirilen kız yurdu ve yemekhane hizmete girdi.

Of Meriç Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Of Meriç Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Ömer Faruk Meriç ve Ali Onur Meriç ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Edirne Meriç'e 5 bin 800 metrelik meydan yapılacak!

Edirne Meriç'te 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak meydana dönüştürülecek. Proje dahilinde bazı dükkanlar istimlak bedeli karşılanarak yıkılacak.

Meriç Mrc Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Meriç Mrc Yapı Denetim Limited Şirketi Tolga Sevecan tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Cemil Meriç Haberi

Cemil Meriç

Yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in Reyhanlı ilçesindeki doğduğu ev "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.


Hatay Valiliği, İl Özel İdaresi, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Reyhanlı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen restorasyon sonrasında Kültür Evi'ne dönüştürülerek turizme kazandırılan mekanda Cemil Meriç'in sesinden yararlanılarak ziyaretçilere kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.


Kültür Evi'nin duvarlarında 12 Aralık 1916'da dünyaya gelen Cemil Meriç'in hayatından çeşitli karelerin yer aldığı fotoğraflar bulunurken ziyaretçilere ışık, ses ve görsel efektler eşliğinde sunum yapılıyor. Yazarın kendisi ve ailesine ait kronolojik hayat hikayesi, eserleri, sözlerinin yer aldığı sunum sırasında adeta tarihe yolculuk yapılıyor.


İlçenin yetiştirdiği en önemli isimlerden birinin Cemil Meriç olduğunu belirten Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onu unutmamak ve unutturmamak için yaşadığı evi "Kültür Evi"ne dönüştürdüklerini söyledi.


"Cemil Meriç'i...