16 / 05 / 2024

Cemil Şeboy buca

Cemil Şeboy buca

Mimar ve Buca Belediye Eski Başkanı Cemil Şeboy, AKP İzmir Milletvekili Adayı oldu. Peki, Cemil Şeboy kimdir? Cemil Şeboy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Cemil Şeboy..

Buca'da Park 1928 çarşı merkezi için çalışmalar başladı!

İzmir Buca'da Bucaspor’a ait olan Cemil Şeboy Tesisleri’nde dünyaca ünlü markalarının bulunacağı çarşı projesini hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 

Buca Arena'nın yıkım kararı tartışma yarattı!

İzmir stat krizi yaşarken Buca Arena'nın yıkım kararı için stadı ilçeye kazandıran dönemin Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, böyle konuştu.

İzmir'deki metro ağının genişlemesi lazım!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, Milliyet EGE'ye önemli açıklamalarda bulundu. Ulaşımda sorunlar olduğunu belirten Şeboy, "Metro ağının genişlemesi lazım" dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm yavaş ilerliyor!

AKP İzmir 1'inci Bölge milletvekili adayı Cemil Şeboy, "İzmir'i yaşanabilir bir kent yapmak için öncelikle kentsel dönüşüm gerektiğini dile getiren Şeboy, 'Allah korusun bir deprem olsa İzmir'in yüzde 65'i yıkılacak. Kentsel dönüşüm ağır işliyor. "dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'i mücevher gibi işleyeceğiz!

AK Parti Milletvekili adayı Cemil Şeboy, "Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İzmir, AK Parti'nin usta elleriyle işlendiğinde çok büyük değere kavuşacak" dedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm şart!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha milletvekili seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Karşıyaka-İnciraltı köprüsü İzmir için şart!

Karşıyaka-İnciraltı köprüsünün izmir için şart olduğunu vurgulayan AKP İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, 'Biz Bostanlı-İnciraltı köprüsünü hemşerilerimize soracağız. İzmir'in iki yakasına sandık kuracağız. "dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'de dönüşüm biran önce başlamalı!

AK Parti izmir 1. Bölge milletvekili adayı mimar Cemil Şeboy: "Kentsel dönüşümün biran önce başlaması lazım. Allah korusun İzmir'de büyük bir deprem olsa kentin yüzde 65'i yok olacak." dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'e 65 kilometrelik metro hattı lazım!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Mimar Cemil Şeboy, İzmir'de trafik ve ulaşım sorunun çözmek için 65 kilometrelik metro hattının yapılmasının şart olduğunu söyledi.

İzmir-İstanbul otoyolu Çeşme'yi geliştirecek!

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Cemil Şeboy, İzmir'in turizm kenti olması için yapılan en büyük projenin İzmir - İstanbul Otoyolu olduğunu belirtti.

Cemil Şeboy'un ilk adımı kentsel dönüşüm olacak!

Kendi uzmanlık alanının inşaat ve kentsel dönüşüm konuları olduğunu dile getiren Cemil Şeboy Meclis'te ilgileneceği projelerde kentsel yenilemenin ön planda olacağını vurguladı.

İzmir'in en önemli sorunu ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Cemil Şeboy, İzmir ile ilgili düşünceleri ve planları hakkında önemli açıklamalar yaptı. İzmir'in en önemli eksikliklerini, 'Ulaşım, kentsel dönüşüm ve dayanışma' olduğunu söyledi.

Cemil Şeboy buca Haberi

Cemil Şeboy buca

Cemil Şeboy kimdir?

Cemil Şeboy, 1953 yılı Buca, İzmir doğumlu. Mimar ve Buca Belediye Eski Başkanı'dır.


İlk ve orta öğrenimini aynı ilçedeki Umurbey İlkokulu ile Buca Ortaokulu'nda tamamladı. Yenişehir Motor Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne kayıt oldu. Fakültenin mimarlık bölümünü 1979 yılında bitirdi. Vatani görevini kısa dönem yedek subay olarak 1981 yılında Denizli'de yaptı.


Sporla yakından ilgilenen Cemil Şeboy, gençlik yıllarında judo yaptı ve mahallenin gayri federe kulübü Asil Spor'da yıllarca futbol oynadı. 1984 yılından itibaren 2 dönem Bucaspor'da kulüp başkanlığı yapan Şeboy, 89-90 yıllarında Bucaspor'un 3.profesyonel ligden 2. lige geçmesinde faal görevlerde bulundu.


Çalışma hayatına öğrencilik yıllarında başlayan Şeboy, siyaset hayatına da erken yaşlarda atıldı. ANAP İlçe Sekreterliği ve İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1984'te yapılan seçimlerde merkez...