30 / 04 / 2024

Ceneviz Kalesi yenileme çalışmaları

Ceneviz Kalesi yenileme çalışmaları

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne alınan tarihi Ceneviz Kalesi 'nde restorasyon çalışmaları başlıyor. Kale ziyarete kapatılırken plaj ise hizmet vermeye devam ediyor.

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Tarihi Ceneviz Kalesi restorasyonu 2016'da başlayacak!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

2006 yılında Ceneviz Kalesi turizme açılacak!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Ankara Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor...

Ceneviz Kalesi yenileme çalışmaları Haberi

Ceneviz Kalesi yenileme çalışmaları

UNESCO tarafından, Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne alınan tarihi Ceneviz Kalesi, restore edildikten sonra turizme hizmet verecek.  İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, tarafından yapılan açıklamaya göre bakanlık tarihi kaleyi eski görünümüne kavuşturmak için restorasyon çalışması başlattı.


Kalenin ziyarete kapandığını ancak plajın hizmet vermeye devam ettiğini belirten Budak, "Ceneviz kalesinin projesi ihaleye çıkmıştır. Kısmet olursa çalışmalar Eylül ayına kadar bitirilecek ve ardından restorasyon yapılacak. İhaleyi alan firma, restorasyon çalışmalarını başlatacak. Kale en kısa sürede eski haline kavuşturulacaktır" diye...