11 / 05 / 2024

Çengelköy sırtları

Çengelköy sırtları

1994 yılında kaderine terkedilen Çengelköy sırtlarında 62 dönüm alan üzerinde kurulu olan Vahdeddin Köşkü çürümeye başlamış. 1990 yılında 119 milyar liraya kamulaştırılan köşkün restorasyonu için 150 milyar gerekiyormuş.

Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşam başladı! ‘Hemen teslim’ 120 ay vade ile aylık 1,49 faizli kredi imkanı!

Çengelköy’de muhteşem Boğaz manzarası ile dikkat çeken Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşamın başladığı bildirildi. 15 bin metrekarelik alana inşa edilen projenin yarısı yeşil alana ayrılırken, yatay mimarinin hakim olduğu projede çevreye uyumlu 4 blok ve 54 daire yer alıyor.

Çengelköy Sadıkoğlu Konutları ön talep topluyor! Çengelköy'e 129 yeni konut!

Sadıkoğlu Holding, Çengelköy'deki yeni projesi için düğmeye bastı. Çengelköy Sadıkoğlu Konutları'nda ön talep süreci başladı. İşte Çengelköy Sadıkoğlu Konutları ile ilgili merak edilenler... 

Mesa Çengelköy Bosphorus'un örnek dairesi tamam!

İstanbul'un ne değerli semtleri arasında yer alan Çengelköy'de hayata geçirilen Mesa Çengelköy Bosphorus projesinin örnek dairesi tamam. Mesa Çengelköy Bosphorus'ta daireler sınırlı sayıda!

Mesa Çengelköy Bosphorus satışta!

Mesa en yeni projesini "Mesa yeniden Çengelköy'de hayata geçirdi. Geçtiğimiz aylarda ön talep sürecinin başladığı projede satışlar başladı.

Nidapark Çengelköy satışta! 

Gayrimenkul sektöründe başarılı işlere imza atan Tahincioğlu Gayrimenkul bir süredir ön talep toplayan Nidapark Çengelköy Projesi için satış sürecini başlattı.

Nidapark Çengelköy projesi geliyor! Yeni proje!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından İstanbul Çengelköy'de hayata geçirilecek olan Nidapark Çengelköy projesi için ÇED süreci başladı...

MESA'dan Çengelköy ve Beykoz'a 2 yeni proje!

MESA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu yaptığı açıklamada, 2020 yılında Çengelköy'de ve Beykoz'da yeni projelerimize başlayacaklarını söyledi.

Çengelköy'e markalı konut üreticilerinin ilgisi arttı!

Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram, Çengelköy'ün sahip olduğu eski yapı stokunu daha nitelikli ve yeni yapı stoku ile değiştirme sürecinde olduğunu ifade etti. 

Markalı konut geliştiricilerinin Çengelköy'e ilgisi arttı!

Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram, Çengelköy'ün yapı stokunun değişme sürecinde olduğunu söyledi. Bayram, markalı konut geliştiricilerinin bölgeye olan ilgisinin arttığını açıkladı.

Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki villası mühürlendi!

İstanbul'da başlatılan operasyon kapsamında tutuklanan Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki lüks villası mühürlendi. 17 saat süren ev aramasında çok sayıda silah bulundu.

Çengelköy Sütiş'in restorasyonu için suç duyurusu!

Koruma Kurulu, Kadir Topbaş’ın ailesine ait lokanta zinciri Sütiş’in Çengelköy şubesinin bulunduğu Abdullah Ağa Yalısı’ndaki restorasyon için suç duyurusunda bulundu. 

Üsküdar- Çengelköy kentsel dönüşümle yenileniyor!

İstanbul Üsküdar Çengelköy sırtlarında başlayan kentsel dönüşümle boş arazilerde lüks konutlar yapılıyor. Dönüşüm kapsamında yıkılan evlerde yaşayan ailelere 7 bin 500-30 bin TL arası enkaz bedeli veriliyor.

Çengelköy ATA 2’deki hukuki süreç ne durumda?

Çengelköy ATA 2’de 21 yıldır tapu mücadelesi veriliyor. ‘Orman alanı’ diye tapuları iptal edilen 2 bin 753 konutluk site kooperatifi, iki davayı da kaybetti. Hukuki süreçte site sakinleri tepkili.

Çengelköy sırtları Haberi

Çengelköy sırtları



Son padişah, bu köşkteki dehlizden İngiliz zırhlısına binerek Malta'ya kaçmıştı.


Vahdeddin'in köşkü çürümeye başladı


1990'da 119 milyara kamulaştırılan ve restorasyonu için 150 milyar lira gereken Vahdeddin Köşkü kaderine terkedildi.


Huber Köşkü Demirel'e, Sait Halim Paşa Yalısı Çiller'e derken, bir de ne yapılacağı ve nasıl yapılacağı belirlenemeyen Sultan Vahdeddin Köşkü sorunu çıktı. Bir türlü yapılamayan restorasyon yüzünden ahşap köşk çürümeye başladı. Şimdiye kadar sadece 6 milyar lira ayrılan köşk için ancak 3 milyarlık bir harcama yapılabildi. 1990 yılında 119 milyar liraya kamulaştırılan köşkün istenen düzeye gelebilmesi için 150 milyar liralık bir harcama gerekiyor.


Vahdeddin'in son günlerini geçirdiği ve bahçeden kıyıya açılan dehlizden İngiliz...