19 / 05 / 2024

Çenger HES imar durumu

Çenger HES imar durumu

Antalya Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki sınırları içerisinde kalan Çenger Çayı üzerinde yapılmak istenilen “Çenger 2-3 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali” ne ilişkin imar planı bugün askıya çıktı...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Adana Pozantı Belediye Meclisî'nde imar görüşüldü!

Pozantı Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda Kamışlı 1 ve Kamışlı 2 HES Projesi için Kar Enerji tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği görüşülerek komisyona havale edildi.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Munzur Çayı HES imar planı onaylandı!

Munzur Çayı üzerine yapılması planlanan baraj ve HES'lere ait imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Danıştay 10. Dairesi, 2013 yılında ÇED raporu olmadan projeye onay ve izin verilemez" kararı vermişti

Alanya Gevne-Karapınar HES imar planı reddedildi!

AK Parti Grubu'nun Ay Elektrik Üretim Ltd. Şti için Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı reddedildi. Başkan Yücel, 'Hayırlı olsun' derken, AKP'li Başkaptan, 'Hayırlı olmasın" yanıtı verdi.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Arhavi Belediyesi yeni Kavak HES planını reddetti!

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

Muğla Kılcan HES imar planı değişikliği askıda!

Muğla Dalaman İlçesi, Narlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan “Kılcan Hidroelektrik Santrali (HES)” kurulması amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Antalya Çenger Çayı'nda iki HES kurulacak!

Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki arasında yer alan Çenger Çayı üzerinde önceki yıl kurduğu Çenger 1 Regülatörü ve HES’in ardından Çenger 2 ve 3 Regülatörü ve HES’i de yapacak.

Arhavi Kavak HES'i belediye de iptal etti!

Arhavi’de ‘çılgın HES’ projesi olarak bilinen Kavak HES’in imar planı mahkeme kararına uyularak belediye meclisi tarafından oy birliğiyle iptal edildi.

Arhavi Kavak HES imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Artvin'de Kavak HES projesi imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Çenger HES imar durumu Haberi

Çenger HES imar durumu


Antalya Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki İlçeleri sınırları içerisinde kalan Çenger Çayı üzerinde yapılmak istenilen “Çenger 2-3 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali” ne ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı. Planlar 5 Aralık 2014 tarihinde askıdan indirilecek.


Plan ve paftaların üzerine tıklayarak, dosyaları inceleyebilirsiniz.


Plan Açıklama Raporları - [1/1000 ] , [1/5000 ]



PAFTALAR


1/1000 UİP : [ 27A23C3D ] , [ 27A25D1A ] , [ 27A25D1B ] , [ 27B17D1A ] , [ 27D03B2A ]


1/5000 NİP : [ O27A23C ] , [ O27A24C ] , [