20 / 05 / 2024

Cengiz ışık

Cengiz ışık

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı olan Kaunos Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.Muğla Valisi Amir Çiçek, antik kenti gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Mehmet Cengiz ilk defa konuştu: Artık yeter hesap soracağım!

Odatv, Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'ın iddialarını Mehmet Cengiz'e sordu. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada, "Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim." şeklinde konuştu.

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Mustafa Cengiz: Emlak Konut ile yaşadığımız sorunu sulh yoluyla çözdük!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz yaptığı açıklamada, "Emlak Konut ile yaşadığımız sorunu sulh yoluyla çözdük" dedi.

Cengiz Antikacılık ve Gayrimenkul Danışmanlığı İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Cengiz Antikacılık ve Gayrimenkul Danışmanlığı İthalat İhracat Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Salih Haliloğulları tarafından kuruldu.

Parkhaus Otomatik Otopark Yönetimi ve Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Parkhaus Otomatik Otopark Yönetimi ve Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Küçükkuş tarafından kuruldu.

Cengiz Bektaş: Para için değil, iyi mimarlık için çalışsınlar!

Mimar Cengiz Bektaş, mimarlık hakkında önerilerde bulundu. Bektaş, “Önce ülkelerini tanımalarını öneririm. Bunu öğretimlerinden önce yapsalar daha iyi olur ama gecikmeden şimdi de yapabilirler" diyor...

Ceylan Cengiz Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceylan Cengiz Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ceylan Selki tarafından kuruldu. 

Cengiz Holding, 2023'e kadar 1 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Cengiz Holding Genel Müdür Yardımcısı Murat Ergönül, Eti Bakır ve Eti Alüminyum'a 2023'e kadar yapılacak 1 milyar dolarlık yeni yatırımla sanayi tesislerinde toplam istihdamlarının 10 bin kişiye ulaşacağını açıkladı. 

Cengiz Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık iş aldı!

Cengiz Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık iş aldı. Cengiz Holding CEO'su Mafa, "Türk müteahhitlik sektörünün başarısını Kuveyt'te de gösterdiğimiz için gururluyuz" dedi. 

Türkiye inşaat sektörü Afrika'da çok güçlü!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde ''Türkiye'nin Afrika Politikası'' söyleşisinde konuşan Afrika Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekil Cemalettin Kani Torun, Türkiye inşaat sektörünün Afrika'da çok güçlü olduğunu söyledi..

Cengiz İnşaat, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor!

Cengiz İnşaat, Bosna Hersek’teki C-5 Otoyolu’nda üstlendiği kısmı zamanından önce ve bütçede öngörülen maliyetin altında tamamladı. Bu hikaye, Balkanlar ve Avrupa’da yeni ihalelere davet edilmesine yol açtı... 

M Cengiz İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Cengiz İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Figen Cengiz imzasıyla kuruldu.

Cengiz ışık Haberi

Cengiz ışık

Dalyan'dan hareket eden tur tekneleri ile yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra antik kente giden yola ulaşan ziyaretçiler, ağaçlarla kaplı yolda yaklaşık 15 dakika kadar yürüdükten sonra ulaştıkları antik kentte 3 bin yıl öncesine yolculuğa çıkıyor.Ziyaretçiler, antik kentte 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatro, bazilika, hamam, agora ve Demeter Kutsal Tapınağı ile bin 300 yıllık mozaiklerin bulunduğu alanları gezebiliyor.


Muğla Valisi Amir Çiçek, bölgedeki antik kentlerde kazı yapan heyetlerin başkanları ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim elamanları ile antik kenti gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.Işık, antik kentin Karya ve Likya bölgelerine komşu bir konumda antik bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.Antik kentte bu sezonki kazıların haziran ayında başlayacağını bildiren Prof. Dr....