04 / 05 / 2024

cengiz limak kolin ortaklığı neden dağıldı

cengiz limak kolin ortaklığı neden dağıldı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugün köşesinde "Kura çekip ayrıldı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Kolin İnşaat'ın İGA Havalimanı'ndaki hisselerini Cengiz ve Kalyon alacak! 

İGA Havalimanı'nda hisseleri bulunan Kolin İnşaat'ın hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından devralınmasına izin verildi. 

Cengiz, Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketleri, Vora Havalimanı projesi konusunda Arnavutluk hükümetiyle anlaşma sağlayamadı.

Cengiz-Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Arnavutluk'ta inşa edilecek havalimanı projesi için geçen yıl masaya oturan Cengiz-Kolin ve Kalyon ihale sürecinden çekildi.

Türkiye'den 5 inşaat firması dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında!

Dünya Bankası verilerine göre, Limak Holding, Cengiz Holding, Kolin, Kalyon ve MNG Holding dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında yer aldı.

Özbekistan'ın otoban projesi Cengiz-Kalyon-Kolin'e emanet!

Özbekistan'daki ilk ücretli otoban projesini Türk şirketleri konsorsiyumu Cengiz-Kalyon-Kolin yapacak. Proje ile Taşkent-Semerkant arasındaki mesafe 2 saate düşecek.

Cengiz-Kalyon-Kolin Akkuyu’ya ortak oldu!

Rus Rosatom, 20 milyar dolarlık Türkiye’nin nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer’in yüzde 49 hissesini Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat konsorsiyumuna satılıyor.

İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

Yeni iş ve yaşam merkezinin olacağı İstanbul Airport City projesi Cengiz, MAPA, Limak, Kolin ve Kalyon ortaklığındaki İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor. Peki İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesine 4 teklif!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu ihalesinde 4 ortak girişim teklifi verdi. İhaleye, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi; İhi-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway; Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-CRBC; İC İçtaş-Astaldi teklif verdi.

Limak Holding, Cengiz-Limak-Kolin ortaklığından ayrıldı!

Boğaziçi, Akdeniz, Çamlıbel ve Uludağ Elektrik dağıtım ihalelerini alarak 3.7 milyar dolarlık dev bir ortaklık kuran Limak-Cengiz-Kolin'den çok kısa bir açıklamayla ayrılık kararı geldi. Limak Holding, Cengiz-Limak-Kolin ortaklığından ayrıldı..

Limak, CLK`dan ayrıldı!

İstanbul`un Avrupa Yakası Elektrik Dağıtımı ihalesini kazanan ve 2013 yılından bu yana CLK Boğaziçi Elektrik adıyla hizmet veren Cengiz-Limak-Kolin ortaklığında sürpriz bir ayrılık yaşanıyor.

Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nin toplam bedeli 8 milyar TL!

Kuzey Marmara Otoyol İhalesi'nin 169 km’lik Asya kısmını Limak-Cengiz Ortak Girişim Grubu, 88 kilometrelik Avrupa kısmını ise Kolin-Kalyon İnşaat OGG gerçekleştirecek.

cengiz limak kolin ortaklığı neden dağıldı Haberi

cengiz limak kolin ortaklığı neden dağıldı

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım işi için Cengiz ve Kolin'le ortak kurdukları CLK şirketindeki ayrılıkla ilgili detayları verdi. Ortaklarıyla aralarında hiçbir sorunun olmadığını ve iyi ayrıldıklarını söyleyen Özdemir, "Bu ayrılık gerekiyordu. Ayrılıkla ilgili kura çektik. Borç-alacağın kalmadığı Uludağ Dağıtım ve Perakende bize kaldı ve memnunuz" diye konuştu.


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın 29 Ekim resepsiyonu davetiyesinde başlama saati 18.30 olarak belirtilmişti.


Resepsiyon için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne 18.15’te ulaştım. Kısa sürede resepsiyonun gerçekleştiği “Kış Bahçesi”ne geçtim.


Cumhurbaşkanı ve eşi, resepsiyonun gerçekleştiği alana 19.15’te girdi. Yanlarında ilk göze çarpan önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Bir-iki dakika sonra Başbakan

Binali Yıldırım da Cumhurbaşkanı’nın yanındaki yerini aldı.


Ardından hafız Mehmet Bilir, başta 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler olmak üzere...