29 / 04 / 2024

Cennet koy yasak statüsünden çıktı

Cennet koy yasak statüsünden çıktı

Muğla büyükşehir olmadan önce Marmaris İlçesi’nde köy olan Karacasöğüt’ün Okluk Koyu’nda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşk, ’sıkı koruma’ statüsünden çıkarıldı.

Akana Cennet Koyu, Bodrum'da kapılarını açtı!

Türkiye'deki önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, çok özel bir projeyle bir araya geliyor. Bodrum'daki en özel koy olan Cennet Koyu'nda kapılarını açan Akana Cennet Koyu, Bodrum'daki önemli yatırımcılardan Çağdaş Holding tarafından inşa edildi.

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 

Cennet Koy Çökertme'ye imar izni çıkmadı!

2014 yılında Muğla Milas Çökerme Turizm Planı hazırlanmıştı ancak bu karara itiraz edildi. Cennet Koy Çökerme'ye imar izni çıkmadı.

Didim Sahili'ndeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Didim’de sahil kesiminde Kaçak olarak yapılan yapılar yıkılmaya başlandı. Bu kapsamda Didim Belediyesi ekipleri Cennet Koy olarak adlandırılan bölgede izin yapılan bir kulübeyi kaldırdı.

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

Soğuk havaların kendini gösterdiği kış aylarında malikler, evlerinde ısınmak için soba yakabiliyor. Ancak soba kullanmak, kimi apartmanlarda sorun yaratabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Apartman boşluğuna eşya koyulabilir mi? Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar koyulabiliyor. Peki, apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı? İşte yanıtı..

Pencere rengini değiştirmek yasak mı?

Kimi malikler, pencerelerinin şeklini veya rengini değiştirmek isteyebiliyor. Ancak bu durum yönetim ile ve diğer malikler ile sorun yaşanmasına neden olabiliyor. Peki, pencere rengini değiştirmek yasak mı?

Panjur taktırmak yasak mı?

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Ancak yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, buna rağmen panjur taktırmak yasak mı?

Ev kirasını elden vermek yasak mı?

Kira gelir vergisinde olası vergi kaçağı suçuna karşın, mükelleflerin tespiti için kiraların banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Peki buna göre ev kirasını elden vermek yasak mı? Ev kirası elden de verilebilir mi?

Ali Ağaoğlu Cennet Koyu'nda tatil yapıyor!

Ali Ağaoğlu, hafta sonu ailesiyle Bodrum’daydı. ‘Aga1’, ‘Aga3’ ve ‘Aga6’ adlı üç yatını Cennet Koyu’na demirleten işadamı gövde gösterisi yaptı.

Apartmanda yasak işler hangileridir?

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler hangileridir? Hangi işler apartmanda kesinlikle yapılamaz? İşte yanıtı..

Mustafa-Caroline Koç çifti Bodrum Cennet Koyu'ndaki villalarını sattı!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile eşi Caroline Hanım, Bodrum'daki Cennet Koyu'ndaki Mandarin Oriental'dan aldıkları villayı sattı.

Cennet koy yasak statüsünden çıktı Haberi

Cennet koy yasak statüsünden çıktı

Muğla büyükşehir olmadan önce Marmaris İlçesi’nde köy olan Karacasöğüt’ün Okluk Koyu’nda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşk, ’sıkı koruma’ statüsünden çıkarıldı. Genel Koruma statüsüne geçirilen bölgede jandarma karakolu kurulmasından sonra, fotoğraf çekmenin bile yasak olduğu ve teknelerin demirleyemediği koy tatilcilerin uğrak yeri haline geldi.


Gökova Körfezi’nin muhteşem manzaralı Okluk Koyu’nda ’Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu’ olarak inşa edilen köşk, Turgut Özal’dan sonra hiçbir Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmadı.


CENNET KOYDAN KARELER

Yılda bir kez bile misafir ağırlamayan konutu, 17 er ve 3 rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı, 24 saat boyunca sıkı koruma altında tuttu. Koyda araçlı ve yaya jandarma ekipleri devriye gezdi. 


Bölgede duraklama yapan araçlar, koya denizden gelen tekneler uyarıldı. Fotoğraf ve video çekimleri askerler...