06 / 05 / 2024

cephe nedir

cephe nedir

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Giydirme cephe nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte inşaat sektöründe de yenilikçi uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalardan biri de giydirme cephe olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama, yapıların korunaklı ve güvenli olmasını sağlamak amacıyla yapılır. Peki giydirme cephesi nedir ve neden tercih edilir? 

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir?

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Yola cephesi olmayan tarla nedir?

Yola cephesi olmayan parsellere ruhsat verilemiyor.İmar alınması için mutlaka yola cephesinin olması gerekiyor.Peki yola cephesi olmayan tarla nedir?Yola cephe alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Yol hakkı nedir?

Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor. Peki, yol hakkı nedir?

Parsel cephesi nedir?

Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatların uzunluklarının ortalaması olarak tanımlanıyor. Peki, parsel cephesi nedir? İşte İmar Kanunu Parsel cephesi şartları...

İnşaat kot farkı nedir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki inşaatta kot farkı nedir?

İmarda kot nedir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot verilir. Peki, imarda kot nedir?

Karayolları geri çekme mesafesi nedir?

Geri çekme mesafesi, yapı ve tesislerle cephe hattı ile karayolu sınır çizgisi arasındaki mesafesi söylüyor. Peki, karayolları geri çekme mesafesi nedir? Meskenlerde karayolları geri çekme mesafesi ne kadardır?

Bina ön cephe uzunluğu nedir?

Bina ön cephe uzunluğu nedir?: Bina ön cephe uzunluğu; çıkmalar dahil olmak üzere parselin kot aldığı yol tarafındaki cephe uzunluğuna deniyor. Peki, bina ön cephe uzunluğu ne kadar olmalı?

Kot üstü daire nedir?

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Kot altı daire; zemin katının altında yer alan daireye deniyor. Peki, kot üstü daire nedir? İşte yanıtı...

cephe nedir Haberi

cephe nedir

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir?

Cephe, bir binanın yüzlerinden herhangi birine deniyor. Cephe, baktığı doğrultuya ya da işlevine göre adlandırılıyor. Örneğin, manzara cephesi, giriş cephesi gibi..


Cepheler, bir yapıda konutların satış rakamlarını da etkiliyor. Şerefiye fiyat kapsamında önemli bir role sahip cephelerden örneğin arka cephedeki bir konutun şerefiye rakamı düşük iken, ön cephede bulunan konutun şerefiye rakamı daha yüksek oluyor.


Cephe çeşitleri..


Çift cephe

Soğuk iklimlerde, mevcut cephe ile bunun yaklaşık 80 cm kadar dışında yapılan camlı bir cepheden oluşan bina dış kabuğuna deniyor. Çift cephe ile arada doğal yoldan, yani baca etkisi ile güneşten yararlanılarak iklimlendirilmiş bir çevre yaratılması söz konusu oluyor. Çift cephe çözümü daha çok soğuk bölgelerde kullanılıyor.


Serbest cephe

Serbest cephe, taşıyıcı sistemle dış duvarın ve bölmelerin birbirlerinden bağımsız oldukları cepheye deniyor. 


Yan...